Kezdőlap Kiemelt Vízparton ásták el a magyar popsztárt

Vízparton ásták el a magyar popsztárt

Az Andróval közös CRUSH után újabb nyári slágerrel jelentkezik idén a Wellhello – a mexikói dallamokkal tűzdelt Holiday egy ironikus óda mindannyiunk nyári élményeihez. Diazhoz és Fluor Tomihoz ezúttal Lil Frakk csatlakozott a dalban.

„Év elején két hetet töltöttem Mexikóban, ami a pihenés mellett elképesztően inspirálóan hatott rám kulturálisan és kifejezetten zeneileg is – mesél Diaz a dal keletkezéséről. – Azóta motoszkált a fejemben egy ilyen, mexikói hangulatú nyári dal, amelynek címe is erről a nyaralásról származik: egy pultos hangoztatta folyton, hogy igyak csak meg nyugodtan még egy tequilát, elvégre holiday van.”

A Wellhellónak és Lil Frakknak ez a második közös dala, az első a Csoda, hogy még élünk volt. „Már az is hatalmi tisztelet volt, hogy a srácokkal nyomhattam – mondja a rapper. – A Holiday több közös, imprózással tűzdelt session alatt, folyamatos ötletelés nyomán alakult ki. A spanyol nyelvészetben is otthonosan mozgok már: biztosan nem okoz majd gondot, ha spanyol nyelvterületen tequilát kell rendelnem!”
A Büki Balázs rendezte videoklip ironikusan idézi fel mindannyiunk legrosszabb, ma már vicces, rendszerváltás körüli vízparti-vendéglátós emlékeit, illetve a nagy Balaton-parti elhajlásokat. Büféreggeli, lenyúlt hoteles törcsik, okosba’ kifosztott minibárok, púposra pakolt tányérok a svédasztalos vacsinál, kocka Lada és mais, bitte – érdemes többször is végigpörgetni a képsorokat, hogy egyetlen apróság se kerülhesse el a figyelmünket.

A klip itt érhető el.
A sajtóközleményhez szerettük volna megkérdezni Fluor Tomit is – akit a parti homokba ástak a klipforgatáson –, de megkeresésünkre annyit válaszolt: „Á, nem, inkább üzenj holnap.” Majd hozzátette: „ez Holiday”.