Kezdőlap Hit és élet A zarándoklat felér egy terápiával

A zarándoklat felér egy terápiával

A zarándoklat kiváló terápiás alkalom, hiszen nem tudunk elmenekülni önmagunk elől és többnyire az életünk aktuális kérdéseire is választ kapunk az úton. Balázs Jeromos, az Ifjúsági Ferences Zarándoklat egyik szervezője szerint ráadásul sokan párra is találnak a többnapos zarándokúton.
Számtalan lehetőség, szakember közül választhat, aki elakad az életben, tanácstalan és megoldást keres a problémájára. Sokan azonban nem is gondolnak rá, de a zarándoklat is lehet egy gyógymód, hiszen egy egyénileg megfogalmazott szándékkal elindulva, egy komoly próbatétel alatt, megértő, hasonló célokkal úton lévő társakkal, imádkozva, kérve, komoly változást érhetünk el.
„Legtöbbször a tematikus beszélgetések, imák közötti csendes időszakokban érkeznek meg
kérdéseinkre a válaszok. A mindennapi életben annyi menekülőutat találunk, míg az úton szembe kell nézni magunkkal. Az időjárás és a hosszú táv mellett ez az igazi megpróbáltatás” – fogalmazta meg Balázs Jeromos testvér az út valódi próbatételét.
A Ferences Ifjúsági Zarándoklat, amelyet augusztus 14 és 20 között rendeznek, kiváló alkalmat kínál a válaszút előtt álló fiataloknak (16-35 év) megtalálni hivatásukat, letenni terheiket vagy túllendülni egy-egy elakadáson. Az ötnapos, 25 kilométeres, Palócföld erdein, falvain átívelő túrán a közel 200 főt számláló zarándok Szent István ünnepén érkezik meg a nemzeti kegyhelyre, Mátraverebély-Szentkútra.
„Mindig arra biztatom a fiatalokat, hogy merjenek nagyot kérni Istentől a komoly áldozathozatalért,megpróbáltatásért cserébe” – tette hozzá a ferences szerzetes.
További információ: (1) Várunk Téged is a Ferences Ifjúsági Zarándoklatra! – YouTube