Kezdőlap Kiemelt Bizakodva várhatják a folytatást

Bizakodva várhatják a folytatást

Csütörtökön az előfutamokkal a gyorsasági kajak-kenu versenyek is elkezdődtek a kilenc sportágat felvonultató multisport Európa-bajnokságon Münchenben. Az első napon 12 magyar egység mutatkozott be az Olimpiai Regatta Központ vizén, amelyek közül hét egyenes ágon döntőbe jutott.

Jól indult az Európa-bajnokság a mieink számára. Elsőként Pupp Noémiért szorítottunk, aki magabiztosan nyerte meg előfutamát női K-1 1000 méteren, és jutott automatikusan A-döntőbe.

Adolf Balázs következett a sorban férfi C-1 1000 méteren, aki az ötödik helyen végzett futamában, így pénteken még vár rá egy középfutam a döntős részvételért.

A kanadai világbajnokság egyik magyar hőse, Kopasz Bálint ezúttal sem hagyott kétséget senkiben, simán hozta a döntőt érő futamgyőzelmet a királyszámban, férfi K-1 1000 méteren.

A para szakágban Rozbora András férfi KL-2 200 méteren ötödikként ért célba, ami azt jelenti, hogy lesz még egy középfutama a fináléba jutásért.

Ezt követően mindkét nem képviselői döntőbe jutást ünnepelhettek K-2 1000 méteren: a nőknél a Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter duó lett futamgyőztes, míg a Noé Bálint, Kulifai Tamás alkotta páros másodikként haladt át a célvonalon futamában.

Férfi C-1 500-on Kiss Balázs is a középfutamból érhet oda a döntőbe, miután ötödik lett csütörtökön. A fináléhoz az első háromban kell majd végeznie.

A délelőtti programot a női, majd a férfi K-1 500-as szám zárta. Rendessy Eszter második helyen végzett futamában, ami középfutamot jelent számára, a férfiaknál ellenben Varga Ádám megnyerte futamát, így ő már a fináléra készülhet.

Délután a Fekete Ádám, Hajdu Jonatán páros adta meg az alaphangot az új olimpiai számban, férfi C-2 500 méteren, ahol a futamában második helyen végző magyar hajó egyenes ágon biztosította a helyét a vasárnapi döntőben.

Magyar szempontból a női és a férfi K-2 500 méteres szám előfutamai zárták a napot. A Fojt Sára, Pupp Noémi-duó futammásodikként a középfutamban próbálja meg kiharcolni a döntős részvételt. Minden jó, ha jó a vége: a friss világbajnok Nádas Bence, Kopasz Bálint alkotta egység a hatos pályáról indulva gond nélkül nyerte meg futamát, és jutott be ezzel egyenes ágon a döntőbe.

Pénteken már érmekért is szurkolhatunk magyar egységeknek, a müncheni kontinensviadalról az M4 Sport csatorna élőben közvetít.