Kezdőlap Kiemelt LAKÓKOCSI VOLT A MIGRÁNSTAXI

LAKÓKOCSI VOLT A MIGRÁNSTAXI

Az Autópálya Alosztály járőrei fogták el azt a magyar férfit, aki 14 határsértőt szállított egy lakóautóval.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei egy lakóautót ellenőriztek – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján – az M5-ös autópálya 109-es kilométerénél található pihenőben 2022. augusztus 23-án 19 óra 40 perckor.

A lakókocsit egy 34 éves magyar férfi vezette, rajta kívül a járműben 14 – magukat szír és török állampolgárnak valló – személy tartózkodott. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe vették. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást vele szemben. A nyomozók kezdeményezik a férfi letartóztatásának indítványozását.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​