Kezdőlap Zenei élet Little Feat: Waiting for Columbus

Little Feat: Waiting for Columbus

A Little Feat első koncertalbuma a Waiting for Columbus című album volt – mely hét, 1977-ben rögzített előadás alapján készült el s jelent meg eredetileg 1978.. február 10-én jelent meg. . Most pedig a Warner egy nyolc CD-s újrakiadással örvendezteti meg a banda rajongóit és a stílus szerelmeseit.

A Lowell George és Bill Payne által 1969-ben alapított Little Feat egyesítette a kaliforniai rockot a funkkal, a jazz-zel, a country-val és a New Orleans-i swamp boogie-val, amely azóta is táncra készteti az embereket.

A legendás formáció ’Waiting for Columbus’ című kiadványát pedig a valaha volt egyik legjobb élő rockalbumának tartják, amely 8 CD-s szuper deluxe kiadásként jelent meg újra 2022. július 29-én.

Az 1978-as eredeti korong a londoni Rainbow Theatre és a washingtoni Lisner Auditorium 1977-es előadásaiból készült.

Az új szuper deluxe változathoz az eredeti feljavított hangzású verziója mellett hat további album társul, amelyek három egészestés élő show-t tartalmaznak az 1977-es turnéról. Ezek a teljes fellépések Londonban és Washington DC-ben készültek, és egy korábban kiadatlan élőműsor is fellelhető a kiadványon, amelyet a Manchester City Hall-ban rögzítettek az újramegjelenéstől számítva éppen 45 éve.