Kezdőlap fesztivál REMEK HANGULATBAN TELT A II. BRÁNA FESZTIVÁL MISKÉN

REMEK HANGULATBAN TELT A II. BRÁNA FESZTIVÁL MISKÉN

Megyénk számos településén várták gazdag programok a szórakozni vágyókat az elmúlt hétvégén. Miskén, július utolsó szombatján tartották a Falunappal egybekötött II. Brána Fesztivált.
A Falunapot dr. Serföző Csaba polgármester nyitotta meg, majd Bárány Éva önkormányzati képviselő a Brána Fesztivál ötletgazdája beszélt a hagyományos miskei, főként szlovák  ételekről, amit természetesen megízlelhetett mindenki a kóstolójegy birtokában. A jegyek árából befolyt összeget a szlovák tájház belső helyiségeinek felújítására fordítják.
A jelenlévők az egyes ételek ételkészítését is megismerhették, melyhez Jagicza Istvánné adott tanácsokat, aki a helyszínen a brána, vagyis a fonott sóskalács sütésének menetét is bemutatta. A bránát a miskeiek saját ételüknek tekintik, amelyet régen a házasságkötéskor a lakodalmi sátor bejárata fölé kötöttek, ezzel szimbolizálva az ifjú pár összefonódását.
A délután során, a színpadon a Csurgó zenekar szórakoztatta a gyermekeket. A rendezvény a pörköltfőző verseny eredményhirdetésével folytatódott, majd a nemzetközi sikerekkel büszkélkedő miskei fiatalok vették birtokba a színpadot, hogy átvegyék az önkormányzat ajándékát.
De díjat kapott az Országos Magyar Horgászbajnokság U15-ös korcsoportjának két tehetsége is, ugyanis az első három fordulóban a Miskei Sporthorgász Egyesület színeiben Tar Petra 1. Friedrich Gábor 2. helyezést ért el.
A Magyarság KicsiNagykövete versenyben Tóth Emma és Serföző Sára, a miskei Tóth Menyhért Általános Iskola tanulói a megyei döntőbe jutottak, Serföző Sára Bács-Kiskun megye KicsiNagykövet agrár attaséjaként a 76 fős országos döntőben képviseli Miskét és a Kalocsai Járást, három további társával együtt.
A délután során fellépett többek között a Miske-Drágszél Rozmaring Hagyományőrző Együttes és a fajszi Szilas Hagyományőrző Néptánc Egyesület.
Az esti Janicsák Veca koncertre rengetegen érkeztek, az ország minden részéről, majd tűzijáték borította be a miskei égboltot, a sportpálya felett. A falunapot a VERACRUZ Együttes felejthetetlen koncertje zárta.