Kezdőlap Kiemelt Zenélt a Csipkeház idén is

Zenélt a Csipkeház idén is

Idén is megtartotta prózai, zenés, táncos délutánját a Halasi Csipkeházban a Pásztortűz Egyesület. A Zenélő szélmalom programon számos kiskunhalasi és vidéki egyesület, zenekar lépett fel telt ház előtt.

A kulturális rendezvény célja, hogy felelevenítse a kiskunhalasi malom történetét, felhívja a figyelmet az 1966-ban országosan védett műemlékké nyilvánított közkincsre. Végső István a Pásztortűz Egyesület elnöke nyitotta meg a programot.

A zenés szórakoztatásról a kiskunhalasi Kiskunhalasi Népdalkör, Tázlári Rozmaring Asszonykórus, Kisszállási Népdalkör, Bócsai Boróka Citerazenekar, Nagy Tünde – tekerőlant (Kiskunfélegyháza), Rumba Gitana és a 5nonBond gondoskodott.

Bemutatkozott a most indult Gózon István Irodalmi Kör. A régi halasi parasztverselők hagyományai mentén alakult kör vár minden érdeklődőt, aki szereti a verseket.

Magyar néptánccal örvendeztette meg a nagyérdeműt a Vadvirág tánccsoport (Mélykút), illetve F. Juhász Zoltán (Kiskunfélegyháza).

Sáli Levente színes alkotásaival várta az érdeklődőket az előtérben. A gyermekeket a városi könyvtár segítségével kézműveskedés szórakoztatta. A tanyamakett révén a régi önellátó parasztgazdaságok „életébe” lehetett betekinteni.

A zsúfolásig megtelt csipkeházban estig szólt a zene.