Kezdőlap Gasztro Ahol a csoda veled is megtörténhet!

Ahol a csoda veled is megtörténhet!

A Hotel Magnus Klause*** Ausztriában, a Stájerországi Mariazell kellemes hangulatú Fő terén, a Bazilika szomszédságában található. Mariazell Közép-Európa egyik legismertebb Mária-kegyhelye és híres zarándokhelye. Budapesttől csak 370 km távolságra fekszik.

A Hotel Magnus Klause-t egy lelkes, vendégszerető magyar csapat működtet, Tantics Mónika szállodavezetővel. A céljuk, hogy minden vendégnek maradandó, szép élményeket nyújtsanak, akár zarándokútra, akár családi kikapcsolódásra, akár sportolás céljából érkeznek hozzájuk.

A hotelben 26 nem dohányzó, különböző felszereltségű szobát kínálnak a vendégeknek. Valamennyit híres zarándok- és vallás történelmi helyekről neveztek el, igazodva a kisváros egyházi szellemiségéhez.

A szálloda osztrák konyha finomságait kínáló, 80 fős családias hangulatú éttermét és bárját nemcsak a vendégek, hanem a településen és a környéken élők is örömmel keresik fel.

A hotelből gyönyörű panoráma nyílik a festői szépségű hegyekre. Az épületben lift, sí tároló, és Mariazellben ritkaságszámba menő, saját, zárt parkoló is helyet kapott. A mozgáskorlátozottak számára akadálymentesített a bejáró és külön mozgássérült toalett is található az épületben.

Tantics Mónika szállodaigazgatót arra kértük, hogy meséljen arról, miben rejlik a hotel vonzereje, miért annyira közkedvelt a magyarok körében.

– Amikor először beléptem a szállodába, egy sugallatot éreztem, miszerint nekem ide kell jönnöm, itt van dolgom. Több mint tíz éve vezetem a Hotel Magnus Klause-t. Úgy vélem: ez a szám sok mindent elárul. Magyar személyzettel dolgozok együtt, mindig próbáltam olyan kollégákat választani, akik képviselik az én hitvallásomat. Nemcsak szállást és étkezést biztosítunk, hanem fontos a vendégekre való szeretettel teli odafigyelés, törődés. Asszisztálunk ahhoz, hogy erről a csodaváró kegyhelyről pozitív élményekkel térjenek haza – kezdte az elején.

– Az osztrákok elfogadtak bennünket, mind a helyi lakosok, mind az ide látogató vendégek. Sok az osztrák törzsvendégünk, és nagy örömünkre a magyar vendégek száma is jelentős. A visszajáró vendégeink gyakran mondják, hogy ők ide hazajönnek, mely nagyon jó visszaigazolás a számunkra – tette hozzá, majd részletesen ízelítőt adott a környék csodálatos látnivalóiból.

– Az idősebb magyar vendégeink főként a Bazilika miatt érkeznek Máriazellbe, általában a vallási turizmus keretein belül. Mivel közkedvelt zarándokhely, több mint 850 éve, ezért minden irányból zarándok utak vezetnek a településre. Egységesen 6-os számmal jelölik ezen utakat. A nyári, őszi időszakban több ezer hívő, zarándok érkezik a városba gyalogosan, több száz kilométert megtéve – jegyezte meg Mónika, majd a fiatalok, természetszeretők és családok körében népszerű kalandos programokat sorolta fel.

– A fiatalabbakat, családosokat a számtalan túralehetőség, családi közös programok vonzák. Számtalan túraútvonal van a környéken. Nem messze található az osztrák Grand kanyon, az Ötschergraben, ami Ausztria legszebb kiránduló útvonala. A települést körbe ölelő két hegyre felvonóval lehet felmenni. Mindkét hegyről csodálatos panoráma tárul a szemünk elé. Nyáron a Bürgeralpe a gyerekeket egész napos programot adó élményparkkal várja. A Gemeindealpe szintén gyermekcentrikus, játszótérrel, gokartozással csábítja a családokat. A vízimádók az Erlaufsee-nél csónakázhatnak, hajókázhatnak, melegebb napokon strandolhatnak. A tél pedig természetesen a téli sportoké. Egy bérlettel három hegyen lehet síelni, snowboardozni, illetve sífutó pályákat is kialakítottak a völgyekben – adott ízelítőt a változatos programkavalkádból a szállodaigazgató, végül az adventi, ünnepi hangulatot emelte ki.

– Az Adventi időszakban igazi mese várossá válik Mariazell, ahol a forralt bor és mézeskalács illata lengi be a Fő teret, ahol kis faházakból kézműves ajándékok vásárolhatóak. Mellette koncertek, manufaktúra látogatások teszik emlékezetesebbé az itt töltött hétvégét – mondta Mónika. Hozzátette: a magyar vendégek számára idegenvezetést is biztosítanak, így akkor is jól érezhetik magukat, ha nem beszélnek németül. Sokan kérik külön programok, misék leszervezését is, melyet mindig szívesen teljesítenek.

A Hotel Magnus Klause*** egész évben várja vendégeit, minden évszaknak megvan a maga varázsa.

HOTEL MAGNUS KLAUSE***
A-8630 Mariazell
Hauptplatz 7.

www.magnusklause.com