Kezdőlap Kiemelt „BIZTONSÁG, EGÉSZSÉG, KÖZÖSSÉG” KECSKEMÉTEN

„BIZTONSÁG, EGÉSZSÉG, KÖZÖSSÉG” KECSKEMÉTEN

Bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági konferenciát szervezett a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete.

Bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági konferenciát tartottak 2022. szeptember 22-én a „Biztonság, Egészség, Közösség” című pályázata keretében. A rendezvény a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete által, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével került megrendezésre.

A résztvevőket Arató László Gábor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte.

Délelőtt a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának szakelőadói: Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy, Pestiné Zélity Brigitta c. r. őrnagy és Bozóné Soós Marianna c. r. alezredes tartottak tájékoztató előadásokat. A szakemberek beszéltek az építészeti bűnmegelőzés jelentőségéről és lehetőségeiről, az áldozattá válás megelőzésének fontosságáról és az állatvédelemmel kapcsolatos ajánlásaikról. A bűnmegelőzési témák között szerepelt a hazai illegális piacon egyre nagyobb teret hódító Elf Bar használat is.

A nap további részében „közRekedés” címmel a közlekedésbiztonság került fókuszba. Komáromi László balesetmegelőzési szakember összefoglalta a balesetmegelőzési műhelymunkák tapasztalatait, melyek a pályázat során valósultak meg. Ezután Farkas Attila r. főtörzszászlós bemutatta a közlekedési balesetek okait és az elkerülésük lehetőségeit. Végül Zsiros Csaba mentőtiszt beszélt az elsősegélynyújtás fontosságáról.

A rendezvényen résztvevő személyek olyan hasznos információkkal gazdagodtak, melyek segítségükre lehetnek abban, hogy ne váljanak személy- vagy vagyonelleni bűncselekmények áldozatává, illetve közlekedési baleset sértettjévé.