Kezdőlap Kiemelt Budapesten a halasi regény

Budapesten a halasi regény

A fővárosban is bemutatták a Genomba zárt örökség című könyvet. Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) és Budapest Főváros Levéltára (BFL)

közös őszi műhely-konferenciáján Végső István (Clio Intézet) történész ismertette a regény valós, történeti hátterét. Pálinkás Szilviával, a szerzővel beszélgetve idézték fel Bor Terézia, egy kiskunhalasi asszony tragédiáját. 

A Budapest Főváros Levéltárának Gárdonyi termében megrendezett konferencián számos szakmai előadás, könyvbemutató volt hallható. Ari Ilona, a MACSE elnöke nyitotta meg az egész napos eseményt. A délutáni szekcióban Végső István beszélt a családi legendák és a történeti valóság találkozásairól. A bemutatott könyv levéltári, anyakönyvi forrásokon alapul, így nyugodtan mondható, hogy megtörtént eseményeknek ad keretet a regény. Pálinkás Szilvia író a saját ükmamája történetét tárja az olvasók elé, ahol Bor Terézia javasasszonyként egy súlyos gyilkossági ügybe keveredett. Ennek előzményeiről és következményeiről ad számot a regény. Az eseményt dedikálás és beszélgetés zárta.