Kezdőlap Adomány Egy doboz bátorság

Egy doboz bátorság

  • KalanDobozzok segítenek átvészelni a gyermekosztályon eltöltött időt

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány egyetemista önkéntesei, az Amigók, közel 8 éve látogatják a korházban lábadozó beteg gyerekeket, hogy játékkal és a barátság erejével motiválják őket, ezzel segítve a felépülésüket. Rengeteg felkérés érkezik feléjük, azonban sajnos vannak még helyek, ahova nem ér el az Amigók segítő keze, így a LEGO Csoport támogatásával kitaláltak egy átmeneti megoldást: a KalanDobozzt, melyet idén ősszel 1000, kórházban lévő gyerekhez szeretnének eljuttatni.
Magyarországon évente többezer gyermek kerül kórházba balesetek, műtétek, betegségek miatt.
Amikor egy gyerek kórházba kerül, kiszakad a baráti közösségéből, egy ismeretlen, az egész család addigi életét felforgató eseménnyel kell szembenéznie, ami benne és a szüleiben is feszültséget, félelmet kelt. A KalanDobozz lehetővé teszi, hogy a kisgyermek könnyen elterelhesse gondolatait a jelenlegi helyzetéről, így rögtön a kórházba érkezés után megkezdődhet az ismeretlen helyszín okozta ijedtség és félelem oldása.
Jelenleg közel 160 önkéntes jár a beteg gyerekekhez az ország 5 városában, Budapest mellett Szegeden, Szombathelyen, Debrecenben és Pécsen. Ezek mellett is rengeteg felkérést kapnak az Amigók az ország több városából a gyermekosztályokról, azonban egy új város felkarolása sok felkészülést és erőforrást igényel a szervezettől, így sok helyen nem tudnak személyesen jelen lenni.
Céljuk, hogy a KalanDobozzok segítségével olyan városokba is eljuttassák az Amigos élményt, azaz a játékos tanulás és barátság gyógyító erejét, ahol a személyes jelenlét még nem lehetséges, így most 8 új városba – Zalaegerszegre, Ajkára, Miskolcra, Salgótarjánba, Szolnokra, Nyíregyházára, Kisvárdára és Balassagyarmatra, illetve Szabolcs-Szatmár megyei intézményekbe tudják elvinni a saját fejlesztésű csomagokat.
A csomag játékokat és más fejlesztő eszközöket tartalmaz – az Amigos saját fejlesztésű füzetei mellett LEGO® építőkockákat is. A kicsik lehetőséget kapnak, hogy a kórházi szobában nyissanak egymás felé és – amennyiben van erre lehetőség – akár közösen is tudjanak játszani. Ezzel a meglepetés csomaggal
két korosztály is átélheti az Amigos élményt: míg az óvodás korosztály a bátorító mesék, addig az iskolások a nyelvtanulás világába repülhetnek el. A sikeres felépülés után ezeket a dobozokat akár haza is vihetik, így a móka nem áll meg.
Most bárki segíthet a dobozok megtöltésében nyelvtanulós kártyajátékkal és foglalkoztató
füzetekkel. Az Amigos honlapján bármelyik város kórházának gyermekeit támogathatjuk, és akár ki is választhatjuk, hogy csak a saját városunkba kerülő KalanDobozzokhoz használják a felajánlásunkat.

  • VÉGE –

A LEGO Csoportról
A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.
A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”. A LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található, azonban termékeit világszerte több mint 130
országban értékesítik.
A LEGO Csoport 2008-ben hozta létre magyarországi gyártó leányvállalatát, a LEGO Manufacturing Kft.-t Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 3200 dolgozóval állít elő LEGO és DUPLO játékokat. 2014-ben adták át az
új, több mint 120 000 m2-es gyárkomplexumot, amelyet azóta folyamatosan fejlesztenek, és ahol többek között LEGO DUPLO, LEGO Classic és LEGO Friends késztermékek készülnek. További információért látogasson
el a www.LEGO.hu oldalra!