Kezdőlap Kecskemét Gyermekrajz kiállítás a békéről

Gyermekrajz kiállítás a békéről

A Kecskeméti Szent László Lions Club kezdeményezésére, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége által évente meghirdetett Béke-poszter pályázat utolsó 10 évének díjnyertes munkáiból nyílt kiállítás a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola aulájában.

A gyermekrajzok szeptember 1. óta díszítik az iskolát, egyben felhívják a figyelmet az idei év kiírására. A Lions Clubs International által évente meghirdetett gyermekrajz pályázathoz a magyarországi klubok is csatlakoznak. Az ország minden tájáról érkező több száz munka közül szakavatott zsűri választja ki a legszebbeket. A győztes alkotás bekerül a nemzetközi versenybe, ahol 210 ország alkotásaival vetik össze. A legcsodásabb 30 munka a világ konvención kerül kiállításra, melyet minden évben más-más ország rendez és ahol több tízezer lion tekintheti meg. Büszkeséggel töltött el bennünket néhány éve Milánóban, hogy a győztesek között egy magyar kislány alkotását is láthattuk.

A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola aulájában rendezett kiállítás hivatalos megnyitója szeptember 21-én 15 órakor lesz, melyre meghívták a kecskeméti általános iskolákat is. A tárlatból októberben vándorkiállítás indul, melynek következő állomása a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola lesz.

Itt a lehetőség, hogy most akár egy kecskeméti vagy környékbeli gyermek alkotása kerüljön a legjobbak közé. A kiírást az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.lions.hu/lions-bekeposzter-palyazat

A kecskeméti rajzokat a Kecskeméti Szent László Lions Club gyűjti össze és juttatja fel a kormányzósághoz. Beadás helye és ideje: 2022. 11. 17. 17.00 Katona József Könyvtár kávézó. Kontakt személy: Harsányi Zsuzsanna 06 30/3071479