Kezdőlap Kiemelt Hogyan válasszunk fűtőkészüléket a hidegebb hónapokra?

Hogyan válasszunk fűtőkészüléket a hidegebb hónapokra?

Budapest, 2022. szeptember 2. – A hidegebb napok beköszöntével már most érdemes
gondolni a megfelelő fűtőkészülék kiválasztására. „Az ideális készülék megvásárlásánál
mindenképpen figyelni kell arra, hogy hatékony működést nyújtson. Illetve, hogy mindenben megfeleljen az igényeiknek” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divízió vezetője.

Az elektromos konvektorok alacsony áruk és a gyors fűtési képességeik miatt általában nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a konvektorok és a hősugárzók csak kiegészítő fűtésre szolgálnak az otthon, vagy a lakás meglévő fűtési rendszerének kiegészítésére. Ha valaki ilyen készüléket szeretne vásárolni, akkor érdemes figyelmet fordítani arra, hogy legalább két vagy három fokozattal rendelkezzen. Így a felhasználók maguk dönthetik el, hogy éppen milyen teljesítményen dolgozzon a készülék. Egy 2000 wattos Sencor konvektor például a legalacsonyabb fokozatban 750, a középsőn pedig 1250 W áramot használ fel.

Hatékony működés
„A hatékonyabb működés érdekében emellett érdemes olyan kivitelt választani, amiben beépített ventilátor működik, mert ez gyorsabb hőterjedést tesz lehetővé az adott helyiségben” – emelte ki a szakember. Hozzátette: a legtöbb készülék a beépített termosztátnak köszönhetően kikapcsol, ha eléri a kívánt hőmérsékletet, így elkerülhető, hogy a kelletténél több áramot fogyasszon a bekapcsolva hagyott hősugárzó. Olyan otthonokban, ahol kisgyermekek is vannak érdemes lehet
megfontolni egy gyerekzárral ellátott elektromos üveg hősugárzó beszerzését. Ezeket egyfelől nem tudják a gyerekek elállítani, másfelől pedig vízhatlan kapcsolóval vannak felszerelve. Felborulás esetén pedig automatikusan kikapcsolnak.

Gyors felfűtés
Egy kerámia hősugárzóval könnyen és egyszerűen varázsolhatnak maguknak meleget a
felhasználók legyen szó irodáról, vagy szobáról. „Ezek a készülékek gyorsabban dolgoznak az olajradiátoroknál, vagy a hagyományos fűtőtesteknél, amelyeknek legalább 30 percre van szükségük a helyiség felmelegítéséhez” – hívta fel a figyelmet Lucza András. A kerámia hősugárzók fontos ismertetőjegye, hogy a környezeti hőmérséklettől függően szabályozzák a teljesítményt, így nem üzemelnek folyamatosan nagy teljesítménnyel.

A Sencor SFH 8019WH hősugárzó például ugyan 2000 wattos teljesítménnyel rendelkezik, de a készülék 22 Celsius fok felett automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol és ilyenkor a felvett teljesítmény nem haladja meg az 1,5 kW-ot. A hősugárzóban lévő ventilátor pedig egyenletesen „terjeszti szét” a meleget a helyiségben úgy, hogy közben a készülék 80°-os oszcilláló mozgást végez. Mivel levegőszűrővel rendelkezik, így működés közben kiszűri a helyiség levegőjében keringő porszemeket.
A piaci igényekre reagálva manapság már léteznek kis méretű kerámia hősugárzók is. Ezeket azonban leginkább 10 – 15 m 2 -res szobák felfűtéséhez ajánlják. Fő előnyük, hogy kis helyen is elférnek, a biztonságos működés érdekében pedig túlmelegedés elleni védelemmel is ellátták őket.
Felborulás esetén pedig automatikusan kikapcsolnak.

A háztartási gépek piacán tehát már számtalan alternatíva létezik arra az esetre, ha valaki inkább elektromos árammal szeretné megoldani egyes helyiségek, vagy szobák felfűtését a hidegebb őszi, vagy téli napokon. A megfelelő készülék kiválasztásához azonban mindig figyelembe kell venni a felhasználók igényeit, így például azt, hogy mennyi ideig szeretne valaki kellemes meleget biztosítani egy-egy helyiségben.

#

A SENCOR-ról
A SENCOR a világ egyik leggyorsabban növekvő fogyasztói és kereskedelmi márkája, termékei világszerte több mint 50 országban érhetőek el. A céget 1969-ben Japánban alapították. A márka célkitűzése az igényes
vásárlók kiszolgálása kiváló minőségű, stílusos termékekkel. A SENCOR – megelőzve a trendeket és alakítva azokat – bevezette a színes készülékeket több termékkategóriában is. A márka folyamatosan bővíti
portfólióját, mely már jelenleg is több ezer termékből áll. Kínálatában egyaránt megtalálhatóak konyhai gépek, szórakoztató elektronikai, háztartási cikkek, egészségügyi és szépségápolási termékek, valamint autós szórakoztató és irodatechnikai eszközök.