Kezdőlap Zenei élet Itt a BORN PINK, a világhírű k-pop csapat legújabb albuma

Itt a BORN PINK, a világhírű k-pop csapat legújabb albuma

A BLACKPINK 2020-as debütáló albuma után (amely nemes egyszerűséggel a THE ALBUM címet kapta) idén augusztusban tért vissza a Pink Venommal, amely azonnal lázba hozta az egész világot. Szó szerint: a dalmegjelenés és az új lemez bejelentésének alkalmából ugyanis több látványosság is pinkbe borult, a londoni Marble Arch-tól kezdve a Tokiói tornyon át a Brooklyn-hídig.

A BORN PINK-en a THE ALBUM-hoz hasonlóan nyolc dal található, és érdekessége, hogy egyetlen vendégelőadó sem szerepel rajta (a bemutatkozó lemezen Selena Gomez és Cardi B is feltűnt).

Az album elérhető fizikai formátumban a boltokban, valamint minden digitális platformon.

A BLACKPINK a világ egyik legsikeresebb k-pop csapata: 2016-os berobbanásuk óta szinte minden létező streaming rekordot megdöntöttek. Az ő előadói YouTube-csatornájukon gyűlt össze a legtöbb feliratkozó (csaknem 81 millió); az ő albumuk érte el a legmagasabb helyezést a toplistákon az elmúlt évtizedben a női együttesek között; és ők voltak az első k-pop csapat, akik valaha felléptek a Coachellán.

Bemutatkozó albumuk a Billboard 200-as listájának második helyéig jutott, a Hot 100 listára pedig felkerült három slágerük is. A How You Like That több YouTube streaming rekordot is megdöntött, többek között ennek a videónak a nézettsége érte el a világon leggyorsabban a 150 milliós nézettséget; a Selena Gomezzel közös Ice Creammel ők lettek a legmagasabb chart pozíciót elérő női k-pop csapat; a Lovesick Girlsnek köszönhetően pedig a BLACKPINK az első női k-pop együttes, amely egymilliónál is több eladott kislemezzel büszkélkedhet.

Dalaikat több, mint 6.3 milliárdszor játszották le a Spotify-on, dolgoztak együtt Dua Lipával és Lady Gagával, felléptek a The Tonight Show-ban, és készült róluk egy dokumentumfilm is: a Light Up The Sky-ban minden tag háttértörténetét megismerhetjük.

.