Kezdőlap Kiemelt TANÉVKEZDÉS BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN 

TANÉVKEZDÉS BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN 

Az idén is kiemelt figyelmet fordítanak a rendőrök a balesetmentes közlekedésre.

A rendőrség mindig is kiemelt feladatának tekintette a gyermekek védelmét. Éppen ezért az iskolakezdés időszakában a – korábbi évekhez hasonlóan – idén is kiemelt rendőri jelenlét lesz azon oktatási intézmények környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, ezzel elősegítve a gyermekek biztonságos közlekedését. Az ilyenkor szokásos kampány során a megyei polgárőrök önállóan is és a rendőrökkel is szoros együttműködésben vannak jelen az iskolák és az óvodák környékén, ahol elsősorban bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtásában segédkeznek. A két szervezet demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a gyermekek biztonságos közlekedését. Kecskeméten a városrendészet munkatársai is csatlakoztak a nemes feladathoz. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatára, valamint a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére.

A 2008 szeptembere óta működő „Az iskola rendőre” program a 2022/2023-as tanévben is folytatódik. A program célja a gyerekek balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a biztonságukat veszélyeztető tényezők felderítése, megszüntetése. A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az iskola vezetésével és a szülői szervezettel, részt vesznek az iskolai rendezvényeken és igény esetén tájékoztatókat tartanak.

 Az új tanévben is tovább folytatódnak az iskolai bűnmegelőzési oktatások: a DADA program az általános iskolákban, az ELLEN-SZER a középiskolákban van jelen, az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadók pedig állandó jelleggel a középiskolákban tevékenykednek. Ezeken felül folytatódik a Drogprevenciós összekötő tiszti hálózat is.

Megyénkben 2022. szeptember 1-én a tanévkezdeti kampány nyitóállomásán, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára és az iskola rendőre is képviseltette magát. A rendőrök az első osztályos tanulóknak láthatósági matricát, fényvisszaverő hátizsákot, csokoládét, kulacsot, szilikon karkötőt és láthatósági mellényt adtak át.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megkéri a közlekedőket, hogy időben induljanak el otthonról, valamint fokozott türelemmel és körültekintéssel közlekedjenek.

Valamennyi diáknak sikeres és balesetmentes tanévet kívánunk!