Kezdőlap Fejlesztés TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00014 – Sükösd-Dusnok turisztikai célú fejlesztései a Duna menti természeti örökség tükrében

TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00014 – Sükösd-Dusnok turisztikai célú fejlesztései a Duna menti természeti örökség tükrében

A fejlesztéssel érintett települések Sükösd és Dusnok, a Duna menti térség sajátos környezeti jellemzőinek, valamint kulturális és nemzeti hagyományainak köszönhetően, megfelelő adottságokkal rendelkeznek, hogy Kalocsa és Baja vonzáskörzetéhez illeszkedve magas színvonalú turisztikai célponttá váljanak. A turizmus többféle ága, köztük a kulturális-, vallási-, zarándok-, rendezvény-, bor-, falusi, öko-, vadász, horgász-, vízi-, kerékpáros- és lovasturizmus is jelen van a térségben.
A beruházás Bács-Kiskun megye egészének szempontjából kiemelkedő fontossággal bírt, tekintettel arra, hogy átfogó célja volt az, hogy a térségben rejlő ökoturisztikai potenciált kiaknázzák és fellendítsék az aktív turizmust.
A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projektnek köszönhetően egy új Vízi turisztikai fogadóhelyet alakítottak ki a Vajas-csatorna partján Dusnokon, valamint egy Ökopark Látogatóközpontot tájházzal és tanösvénnyel Sükösdön. A projekt hosszú távú célja a turisztikai vonzerő növelése, bemutathatóvá tétele, az adott térség sajátos természeti értékeinek feltárása, az aktív turizmus népszerűsítése, a meglévő turisztikai attrakciók kiegészítése, a turisztikai szezon meghosszabbítása, a látogatószám növelése, az egy turistára eső költés növelése, takarékos szemlélet és a fenntartható fejlődés érvényesülésével.
A fejlesztés eredményeként az érintett térség idegenforgalmának fellendülése, a turisztika
versenyképes fejlesztésével a látogatói létszám jelentőse emelkedése várható.
A projektről bővebb információt a www.sukosd.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Tamás Márta polgármester, Sükösd Község Önkormányzata
[email protected]
Tel: 79/563-022