Kezdőlap Zenei élet Újrakiadással ünnepli az Imagine Dragons bemutatkozó albumának jubileumát

Újrakiadással ünnepli az Imagine Dragons bemutatkozó albumának jubileumát

A Night Visions 2012-ben második helyen debütált a Billboard Top 200 listáján, azóta pedig 20 milliónál is többet adtak el belőle világszerte. A rajta szereplő Radioactive azonnali áttörést hozott a zenekarnak, Grammy-díjjal együtt – arról nem is beszélve, hogy a dal 408 hétig folyamatosan szerepelt a Billboard 200-as listáján.

Persze nem ez az egyetlen sláger az albumról: a Demons, az It’s Time, vagy az On Top Of The World dallamai több millió ember számára csengenek ismerősen a mai napig. Az évfordulós újrakiadásra pedig eddig sosem hallott dalok is felkerültek: a Love Of Mine és a Bubble. A kiadványból a szokásos 2LP és 2CD-s változat mellett egy Super Deluxe verzió is készül: a 4 cédén a kibővített album mellett helyet kaptak élő felvételek és remixek is, a DVD-n pedig beleshetünk a kulisszák mögé és megtudhatjuk, hogyan készült a lemez.

Dan Reynolds és zenésztársai a Night Visions megjelenése óta túlvannak már számos telt házas turnén, lemezeik pedig azóta is sorra kapják az arany és platina minősítéseket a világ minden táján. Nemrég jelent meg legutóbbi lemezük bővített kiadása, Mercury – Acts 1 & 2 címmel.

Reynoldsnak saját bevallása szerint is sokat segít a zenélés a traumák feldolgozásában. „Eddigi életem nagy részében nem mertem teljes mellszélességgel kiállni a saját igazságom mellett, metaforákkal fejeztem ki a problémáimat – például azt is, hogy válságba került a hitem – , hogy a családom ne tudja, miről is beszélek. Az utóbbi időszakban azonban rájöttem, mennyire törékeny az életünk: rengeteg temetésen vettem részt. Ez pedig ráébresztett, hogy nincs időnk arra, hogy ne legyünk teljesen őszinték egymással” – mondta a Mercury – Act 1 megjelenésekor. A dupla album első része az életigenlésről és az elengedésről szól, a második rész (Act 2) pedig még személyesebb hangvételű, az első korongnál is érzékenyebben dolgozza fel a veszteségek és az ezekből történő felépülés témakörét. A 32 dal között olyan slágereket is megtalálunk, mint a JID-val közös Enemy, a Sharks vagy a Bones.

A Night Visions már elérhető a boltokban fizikai formátumban, valamint minden digitális platformon.

.