Kezdőlap Kiemelt DIÁKOLIMPIAI DÖNTŐNEK ADOTT OTTHONT FÉLEGYHÁZA

DIÁKOLIMPIAI DÖNTŐNEK ADOTT OTTHONT FÉLEGYHÁZA

Serdülő szabadfogású Országos Diákolimpiai Döntőt rendeztek október 23-án, vasárnap Kiskunfélegyházán, a városi sportcsarnokban. Az eseményen megjelent Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, Szamosi Endre képviselő, sporttanácsnok, Lőrincz Tamás négyszeres Európa-bajnok, világbajnok, a tokiói olimpia aranyérmese, a KIMBA szakmai igazgatója, a versenyen a Magyar Birkózók Szövetségének képviselője, dr. Réczi László olimpiai, világ- és Európa-bajnok bronzérmes birkózó, 1977. világbajnoka és Veszelszki Dániel, a verseny elnöke, nemzetközi bíró.

A hivatalos megnyitó után kezdetét vette a verseny, amelyen a házigazdáknak egy arany és egy ezüstérmet sikerült itthon tartani.

A 85 kg-os súlycsoportban diákolimpiai bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán, miután minden ellenfelét magabiztosan legyőzte, az ezüstérmet pedig Bátyai Dorián érdemelte ki a nehézsúlyúak között.

Előtte napon területi selejtezőn léptek szőnyegre az U13-az és az U11-es korosztályúak, Püspökladányban. Ott Szécsényi Kornél nehézsúlyban, míg Tapodi Norbert a 69 kg-osok között lett aranyérmes. A 42 kg-os Hideg Balázs második, a 26 kg-os Bene Zsombor harmadik, a 76 kg-os Benke Barnabás negyedik, a 38 kg-os Nagy Hunor ötödik helyen végzett.

Az országos döntőbe öt fiú jutott be.