Kezdőlap Kiemelt HALMOZTA A JOGSÉRTÉSEKET AZ ITTAS SOFŐR 

HALMOZTA A JOGSÉRTÉSEKET AZ ITTAS SOFŐR 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai őrizetbe vették a férfit.

Kiskunmajsa külterületén, az 5402-es számú úton közlekedett 2022. október 12-én 14 óra körül egy 22 éves zsanai lakos egy Fiattal. A férfi az út 34-es kilométerénél egy tehergépkocsi előzésébe kezdett, ám a manőver során érintőlegesen nekiütközött először egy szemből érkező, és szabályosan haladó Audinak, majd annak a járműnek, amelyet éppen előzött.

A vétlen sofőrök az útpadkára húzódással próbálták elkerülni a karambolt, ennek ellenére mindkettejük kocsijában anyagi kár keletkezett. A Fiat az ütközések után lesodródott az útról egy árokba, ahol többször átfordult, végül egy kerítésen átrepülve állt meg. A baleset során a férfi és két utasa a súlyosan megsérültek. A biztonsági övet egyikük sem használta.

A helyszínen intézkedő rendőrök a 22 éves fiatallal szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az is kiderült, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mert az eltiltás hatálya alatt áll.

A járművezetőt előállították és súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

… hogy mindenki hazaérjen!