Kezdőlap Zenei élet Karácsonyi album a Bocelli-családtól: megérkezett A Family Christmas

Karácsonyi album a Bocelli-családtól: megérkezett A Family Christmas

A lemezről elöljáróban megjelent egy új, kifejezetten erre az alkalomra írt dal: a The Greatest Gift-ben Andrea Bocelli együtt énekel fiával, Matteóval és kislányával, Virginiával.

„Ez a mi apró, de szívből jövő és személyes ajándékunk mindenkinek, aki szeretné tudni, melyek a Bocelli-család kedvenc karácsonyi dalai: egy kis ízelítő abból, milyen a hangulat nálunk az ünnepek alatt” – mondják. A Family Christmas-re klasszikusok és új szerzemények egyaránt felkerültek: az Away in a Manger, a Joy To The World vagy a Feliz Navidad mellett először hallhatjuk az Il Giorno Piu Speciale-t, amely Andrea Bocelli, a fiatal tehetség, Federica Abbate, valamint Cheope és Katoo közös munkájának eredménye.

Az albumon mindhárom énekes tündökölhet: már a nyitódal, a Do You Hear What I Hear alatt tökéletes harmóniákat hallhatunk. A tízéves Virginia Bocelli hangját most halljuk majd először stúdiófelvételen, bár már szinte az egész világ számára ismerős, hiszen 2020 karácsonyán édesapjával együtt adták elő a Hallelujah-t Andrea Bocelli karácsonyi koncertjén, amelyet élőben közvetítettek a Teatro Regio di Pama pompázatos épületéből. Az albumon Virginia énekli többek között az Away in a Manger és az Over the Rainbow nyitányát, és szólóban is hallhatjuk a When Christmas Comes to Town című dalban.

Testvére, Matteo Bocelli pedig már néhány éve szólókarrierjét építgeti: először ő is édesapjuk mellett tűnt fel a világhírű tenor Sí című lemezén, amelyen a Fall on Me című dalt adták elő közösen. Apa és fia a hamarosan megjelenő, különleges karácsonyi albumon a Have Yourself a Merry Little Christmas című dalhoz állt össze újra. Matteo kishúgával is duettezik: a Happy Xmas (War Is Over)-ben hallhatjuk őket együtt. Emellett Matteo Bocelli szólója, az I’ll Be Home For Christmas zárja a lemezt. „Az, hogy ezeket a dalokat együtt énekelhettük, és hogy éreztük az ünnepek családi melegségét, egészen különleges érzés volt számomra. Erről szól a karácsony is: a közös emlékekről, amelyeket örökké őrzünk. Nagyon izgatott vagyok a gondolattól, hogy az idei ünnepek alatt már lesznek olyan családok, akik az A Family Christmas-t hallgatva ülik körül a karácsonyfát” – mondja.

„Azt hiszem, semmi sem lehet szebb annál, mint amikor a gyerekeiddel zenélsz. Megtisztelőnek érzem, hogy csatlakoztak hozzám” – fűzi hozzá Andrea Bocelli, aki természetesen szintén szólózik az albumon a The First Noel és a Buon Natale című dalokban.

Az A Family Christmas a mai naptól elérhető a streaming platformokon és fizikai formátumban a boltokban.

Fotók: Giovanni De Sandre