Kezdőlap Események KLIP ÉS MESEFILM-BEMUTATÓ AZ OTTHON MOZIBAN

KLIP ÉS MESEFILM-BEMUTATÓ AZ OTTHON MOZIBAN

A sajtóeseményen debütált a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat megbízásából, a kecskeméti rajzfilm stúdió által készített két mesefilm. A rajzfilmek alapját a Meseföld című könyv történetei adták, amelyeket a rajzfilmstúdió szakemberei vittek „vászonra”. A két megyei településhez köthető mese a legfiatalabbaknak készült, de a régebb óta gyerekeket is a fotelhez szegezi.

A másik különleges premier egy megzenésített Petőfi vers apropóján jöhetett létre. A No Sugar zenekar által hangszerelt vershez, egy klipet készíttetett a megyei önkormányzat. A dinamikus filmben maga Petőfi a főszereplő, ahol modernkori Júliájával barangol Bács-Kiskun megyében, illetve Erdélyben.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke úgy fogalmazott: Petőfi és szellemi hagyatéka olyan közösségteremtő erővel bír, amelynek a megyei identitástudatban hatalmas a szerepe. A megyei önkormányzat kezdeményezésére nyilvánította emlékévvé az Országgyűlés a 2022-23-as évet, amely kiemelt feladatot és elhivatott kezdeményezőkészséget vár el. Petőfi a megye szülöttje, itt élt, alkotott legtöbbet, élete folyamán közel 800 verset írt. Célkitűzés volt, hogy az itt élőkhöz, újra -egy modernebb köntösben-, közel kerüljön Bács-Kiskun megye egyik legnevesebb szülöttje.

A No Sugar dinamikus dallamvezetése, Petőfi Sándor máig érvényes mondanivalója és a meseszép táj teszik teljessé a kész remekművet.

Forrás:Bacskiskun.hu