Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT AKTA: KIFOSZTÁS, RONGÁLÁS ÉS LOPÁS A VÁD

LEZÁRT AKTA: KIFOSZTÁS, RONGÁLÁS ÉS LOPÁS A VÁD

Több mint fél tucat bűncselekményt elkövetett egy 57 éves férfi. A kiskunhalasi lakos jelenleg is letartóztatásban van. Ügyében a nyomozást a napokban befejezték a település rendőrei és vádemelést javasolnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 57 éves kiskunhalasi férfit vettek őrizetbe a település rendőrei 2022. július 21-én. A férfit kamera buktatta le, amely rögzítette, ahogy cipőt és hangszórót lop egy családi ház pincéjéből. Az elkövető nem volt ismeretlen a nyomozók számára, így gyorsan a nyomára bukkantak.

A nyomozás során kiderült, hogy az esetet megelőzőleg sem „tétlenkedett” a tolvaj. Többször lopott kerékpárt udvarokból vagy lépcsőházból, és gépkocsikat is tört fel egy kis zsákmányért. Egy ízben betört egy családi házba, amelyben egy idős házaspár aludt éppen. A férfi átmászott a kerítésen, majd betörte a bejárati ajtó üvegét, így a résen benyúlva hozzájutott a kulcshoz, amivel bejutott a házba. Ott kitépte a falból a riasztó berendezést és átkutatta az egész ingatlant. Eközben a két hetven év feletti, egyébként fekvőbeteg idős ember az ágyban fekve volt kénytelen végignézni, ahogy épp kifosztja őket egy idegen férfi. Az elkövető végül a konyhaszekrényben talált 55.000 forinttal távozott.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helybélit kifosztásért, öt rendbeli lopásért és rongálásért. A gyanúsított beismerte a bűnösségét. Az egyenruhások a férfi lakását is átkutatták, ahol megtalálták a lopott holmik egy részét és visszaadták a tulajdonosoknak. A jelenleg is letartóztatásban lévő kiskunhalasi férfi ügyében a nyomozást a napokban befejezték a rendőrök, és az iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére.