Kezdőlap Zenei élet Mozes & Kaltenecker: Futurized

Mozes & Kaltenecker: Futurized

A Mozes & Kaltenecker duó debütáló albumának középpontjában egyszerre triviális és megfejthetetlen jelenségek állnak: ahogyan egyes számokban összeérnek az idősíkok, úgy csúszik egymásba a lemezen a metafizika, több kulturális utalás és zenei műfaj.

Mózes Tamara és Kaltenecker Zsolt 2017-ben dolgozott először együtt egy elektronikus zenei projektben, ahol közösen írtak néhány dalt. Három évvel később duóként mutatkoztak be az Opus Jazz Club színpadán.

A csupán egy billentyűs hangszer és ének összeállítású duó debütáló albumának középpontjában behatárolhatatlan, egyszerre triviális és megfejthetetlen jelenségek állnak: ahogyan egyes számokban, például az album címadó dalában (Futurized) összeérnek az idősíkok, úgy csúszik egymásba ezen a lemezen a metafizika, számos kulturális utalás és zenei műfaj.

Műsorukban a jazz, a pop és az improvizáció találkozik az elektronikus hangzásokkal és progresszív zenei elemekkel, ami sajátos, leginkább a kamarazenei artpop kifejezéssel leírható műfajt eredményez. Mindez jól megfér a Kraftwerket idéző elektronikus hangzásokkal, a Pink Floydos pszichedelikus álomvilággal, vagy akár egy népszerű feldolgozással, ami összességében progresszív kamarazenei art-popként is leírható.

Változatos hangvételű saját dalaik – az időn kívüliség hangulatát árasztó Waterbird Waves, a gyermekkori emlékeket és a jelen modern világát álomszerűen keverő Blade, a könnyed színkavalkádot életre hívó Choose a Color, a jelen és a jövő dimenzióját keresztező Futurized – mellett a Misirlou című görög népdal és az I’m Still Standing című Elton John-szám feldolgozása is szerepel a lemezen.