Kezdőlap Gyerekek NOVEMBERTŐL ELÉRHETŐ A 17 ÉVES MAGYAR TERVEZŐ ÁLTALMEGÁLMODOTT LEGO ® IDEAS CSOCSÓASZTAL

NOVEMBERTŐL ELÉRHETŐ A 17 ÉVES MAGYAR TERVEZŐ ÁLTAL
MEGÁLMODOTT LEGO ® IDEAS CSOCSÓASZTAL

Hamarosan a rajongók is kézbe vehetik a magyar Fehérvári Donát által tervezett LEGO® IDEAS Csocsóasztal szettet. A várva várt készletet bemutató videóban Thierry Henry és Marcus Rashford válogatott futballsztár méri össze erejét csocsózásban.
A LEGO Csoport bemutatja az új LEGO Ideas Csocsóasztal készletet, amit egy 17 éves magyar LEGO rajongó, Fehérvári Donát tervezett a foci szerelmeseinek, akik most a góloktól és kihagyott helyzetektől kezdve, a stadionban visszhangzó szurkolásig mindent megépíthetnek és átélhetnek ennek a népszerű játéknak a kockákból összeálló változatával.
A teljesen működőképes csocsóasztal tervét tavaly februárban töltötte fel Donát a LEGO IDEAS oldalára, ahol a We Love Sport! felhívás keretében olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a LEGO rajongók kifejezhették a sport iránti szeretetüket. Onnan kezdve pedig egyenes volt az út a megvalósításig, hiszen az általa megálmodott modell bizonyult a leginspirálóbbnak nem csak a többi LEGO rajongó, de a LEGO
tervezői számára is, akik végül a tervek valódi készletek formájában történő megvalósításról döntenek.
A LEGO IDEAS Csocsóasztal készlet sokszínű minifiguráival a világ minden táján játszó focisták és szurkolók előtt tiszteleg. Összesen 22 különböző játékos és szurkoló minifigura építhető meg, melyekhez sokféle megjelenés, hajviselet és arckifejezés közül választhatunk. A szett amellett, hogy ideális dekoráció, hordozható méretének köszönhetően tökéletesen alkalmas arra, hogy magunkkal vigyük barátainkhoz vagy otthon játsszunk vele.
A fiatal magyar tervező által elkészített modellt a LEGO tervezője, Antica Bracanov öntötte végső formába, aki kiemelte: „Ami igazán lenyűgözővé teszi a LEGO IDEAS Csocsóasztal szettet az az, ahogyan az építők játék közben átélhetik a sport egyesítő szellemét. Donát terve azt az érzelmi hullámvasutat tükrözi, melyet a szurkolók élnek át a futballmérkőzések nézése közben. A LEGO Csoportnál hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy életre kelthettük ezt a készletet, mely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy a stoplisokat kockákra cserélve vegyenek részt kedvenc játékukban.”
Az új, teljesen működőképes csocsóasztalt elsőként a világbajnok futballikon Thierry Henry és a Manchester United, valamint az angol válogatott sztárja, Marcus Rashford próbálta ki – akik egy közös videóban mérték össze minifigura-csapataik erejét. A meccs kezdete előtt mindkét játékos megépítheti a saját öt fős csapatát, valamint a lelátón helyet foglaló csapattársakat és szurkolókat. Ehhez több, mint 60 különböző elem áll rendelkezésre.
Thierry Henry így nyilatkozott a készlet kapcsán: “Pályafutásom során mindenhol futballoztam, ahol csak el lehet képzelni – a kertemtől egészen a stadionokig – most pedig a LEGO IDEAS Csocsóasztal készletével tehetem ugyanezt! Ennek a készletnek pont az a lényege, hogy összehozza az embereket – ugyanúgy, mint a sport, és hogy újraértelmezze a játék élményét a rajongók számára szerte a világon. Izgatott vagyok, hogy láthatom, hogyan hozza össze az embereket szerte a világon ez az új LEGO szett, miközben
a kockáknak köszönhetően megtanulnak csocsózni.”
A kultúrát, a kreativitást és a játékot egyesítő új LEGO IDEAS Csocsóasztalt a LEGO For The Joy of Play kampány részeként október 29-30-án mutatják be Párizsban. A kétnapos rendezvényen LEGO csocsó versenyt szerveznek, valamint az inspiráló előadók mellett még jobban meg lehet ismerkedni a LEGO kockák világával a különféle mozaikokon és szabad építési kihívásokon keresztül. Thierry Henry és a készlet magyar megálmodója, Fehérvári Donát is részt vesz a nagyszabású eseményen.
A LEGO IDEAS Csocsóasztal 2022. november 1-től lesz elérhető a LEGO Store üzleteiben és a ww.lego.hu oldalon.

A LEGO Csoportról


A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.
A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”. A LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.
A LEGO Csoport 2008-ben hozta létre magyarországi gyártó leányvállalatát, a LEGO Manufacturing Kft.-t Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 2500 dolgozóval állít elő LEGO és DUPLO játékokat. 2014-ben adták át az új, több mint 120 000 m2-es gyárkomplexumot, amelyet azóta folyamatosan fejlesztenek, és ahol többek között LEGO DUPLO, LEGO Classic és LEGO Friends késztermékek készülnek.

A LEGO Ideas felületről
LEGO® Ideas lehetőséget ad a rajongóknak, hogy beküldjék saját kockákból álló alkotásukat, és ezáltal lehetőséget kapjanak, hogy LEGO tervezők segítségével megvalósítsák az ötletüket és részesüljenek a profitból.