Kezdőlap Események Októberi verselők

Októberi verselők

Megtartotta második összejövetelét a Pásztortűz Egyesület berkein belül működő kiskunhalasi Gózon István Irodalmi Kör. Érdeklődéssel gyülekeztek a verskedvelők október 15-én, a helyi Vasutas Művelődési Házban.

A jó hangulatú délutáni eseményen két halasi parasztverselőről: Egyed Izsák Jánosról és Orbán Ferencről emlékeztek meg, akiknek évfordulójuk van. Pásztor Gergely köszöntötte a résztvevőket. Majd Monda Margit röviden ismertette az életrajzukat, majd a költészetükről beszéltek. Végső István egyesületi elnök, történész Orbán Ferenc parasztverselő, gazdálkodó életéről beszélt, majd felolvasott a verseiből, amiket a Néprajzi Múzeumban kutatott ki. Gyakorlatilag száz év után először hangzott el költemény ettől a patasztverselőtől.

Az emlékezés után a jelenlévők saját alkotásaikat, verseiket olvasták fel. Ezt követően kedélyes beszélgetés kezdődött az irodalmi körben.

Végül az új református temetőben mécsest helyeztek el Orbán Ferenc sírjánál a szervezők. Következő alkalommal november 26-án, 15 óráról várnak minden érdeklődőt az irodalmi körbe.