Kezdőlap Események 17. ALKALOMMAL ADTÁK ÁT A PRIMA DÍJAKAT

17. ALKALOMMAL ADTÁK ÁT A PRIMA DÍJAKAT

Az ősz egyik legrangosabb megyei szintű kulturális eseményének idén is a kecskeméti Four Points by Sheraton adott otthont.

A Prima díj útja

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a Prima díj adományozását, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el.

A megyei Prima díj várományosai a beérkező jelölésekből az elnökség által lettek kiválasztva szeptemberben 10 különböző kategóriában. Közülük hárman kapnak novemberben Prima díjat szintén a területi VOSZ elnökségének döntése alapján. A szeptemberben induló, hónapokon át tartó közönségszavazás során leadott voksokból pedig kiderült, melyik jelölt a kedvenc, ő kapja a Prima Közönségdíjat.

A díjátadó gála menete

A Prima díjátadó gálaesten a 10 kategória győztese elismerésként 1-1 üvegplakettet vehet át, miután a róluk és a munkásságukról készült portréfilmek levetítésre kerültek.

Az este fénypontjaként pedig közülük hárman átveszik az elnökség által odaítélt Prima díjakat és kihirdetik a közönségszavazás győztesét, a Prima Közönségdíjast.

A díjátadók között azok a megyénkben működő vállalkozások és vállalatok vezetői szerepelnek, akik arany-, ezüst- ill. bronz fokozatú támogatókként a díjakat anyagilag is finanszírozzák.

Vállalkozói díjazások

A VOSZ büszke arra, hogy a gazdaság motorjait képező vállalatok és vállalkozások évről évre jelentős gazdasági szereplők. A Prima gála kiváló lehetőséget kínál a VOSZ számára a megyében kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozásainak és vállalkozóinak az évenkénti elismerésére is.

Átadásra kerülnek a megyei Év vállalkozói díjak és a Kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért járó díj, mely megyei szintű erkölcsi elismeréssel bír.

Kiderült, melyik kategóriák vitték a Primát!

Idén 17. alkalommal adták át a megyei Prima díjakat

A 10 kategóriában induló jelöltek közül ezúttal az építészetben jeleskedő Katkics Tamás okleveles építészmérnök, a képző- és iparművészet kategóriában induló B. Zeikfalvy Anna grafikusművész és a sport kategória éléről Grosán Pál atléta vihették haza a Prima díjakat.

A Közönségdíjat az idén dr. Kelemen Edit csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos asszony, a magyar tudomány kategóriagyőztese kapta, aki a mintegy 5000 begyűjtött szavazatával rekordot döntött az eddigi Prima közönségszavazások történetében Bács-Kiskun megyében.

A Közönségdíjra beérkező mintegy 26 ezer szavazat méltó elismeréssé emelte a megyei Prima díjakat Bács-Kiskun megye kulturális életében, bizonyítva a díjak növekvő ismertségét és jelentőségét.

A Bács-Kiskun megyei VOSZ elnöksége ezen felül Prima Különdíjat adományozott Dratsay Ákos fuvolaművésznek, a magyar zeneművészet kategória győztesének.

Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke nyitotta meg a jubileumi gálaestet a kecskeméti Sheratonban. Beszédében kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított megyei Prima díj kiállta az idők próbáját és az elmúlt 18 év során méltó rangra tudott emelkedni a megye kulturális életében.

A Kecskemét Táncegyüttes táncosai is felléptek a díjátadón
Fotós: Gulyás Sándor

Weninger Richárd után Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is mondott beszédet.

A gálaesten fellépő megyei és országos szinten jól ismert művészek gondoskodtak a szórakoztatásról. Berecki Zoltán és Szekeres Adrien énekprodukciói, a Kecskemét City Balett és a Kecskemét Táncegyüttes táncosai, az Aurin Leánykar, Papp Norbert élő homokanimációja és a TanBorEn Trió ütősei biztosították az ünnepi hangulatot. A gála színvonalas lebonyolításáról az est két műsorvezetője Novodomszky Éva és Gajdos Tamás gondoskodott.

A Prima díjak után következtek a megyei Év Vállalkozója díjak, amelyeket a 2022-ben legjobban teljesítő vállalkozók vehettek át a VOSZ főtitkárától, Perlusz László úrtól és Weninger Richárd VOSZ megyei elnöktől.

Az Év vendéglátója lett Hegedűs Szabolcs, az INMESO Kft., VINCENT RESTAURANT&PASTRY ügyvezető-tulajdonosa. Az Év vállalkozása díjjal pedig a kiskunfélegyházi székhelyű Primőr Kozmetikai Kft. lett kitüntetve Kiss Kolos ügyvezető-tulajdonos személyében.

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat 2022-ben dr. Szekeres Antónia oxiológus szakorvos, a Kecskeméti Mentőszolgálat munkatársa érdemelte ki.

forrás:baon.hu