Kezdőlap Fejlesztés GÉDERLAKON LENDÜLETESEN HALADNAK A CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉSÉNEK MUNKÁLATAI

GÉDERLAKON LENDÜLETESEN HALADNAK A CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉSÉNEK MUNKÁLATAI

Mintegy 50 százalékos készültségi fokon áll a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert, 93 millió forintból megvalósuló csapadékvíz beruházás első ütemének építése. A Petőfi Sándor -Szabadság -Kossuth Lajos utcákat érintő projektről és a folytatásról Katona György tájékoztatta portálunkat.

A polgármester elmondta, hogy a beruházást felügyelő műszaki ellenőr elégedettségét fejezte ki mind a megvalósítás üteme, mind az eddig elvégzett munka színvonalát illetően. A beruházást a szerződés szerint december 31-ig kell befejezni.

Katona György külön is kiemelte, hogy a lakosság és a községen átmenő forgalom résztvevői, köztük a buszjáratok közönsége megértéssel és türelemmel viselik a munkálatok miatti, átmeneti forgalomkorlátozással járó építkezést, aminek jelentős része jelenleg is a fő utcán zajlik. A beruházással érintett egyes területeken 50-60 éve kialakított, azóta feltöltődött árkokat, árokrendszereket kell megújítani, de vannak olyan területek, utcaszakaszok, ahol soha nem volt csapadékvíz árok. Ugyan az idei aszály nagyon sok kárt okozott a településen is, ám az, hogy nem volt szélsőséges, extrém időjárás, az még szerencsének is tekinthető, ugyanis így a hirtelen lezúduló eső nem okozott problémákat. A csapadékvíz beruházás második ütemének megvalósítása – ugyancsak a megyei TOP pályázat keretében – a jövő év tavaszán indul, az erre rendelkezésre álló pályázati forrás 35 millió forint. Ebből az összegből a Dózsa és Ősz utcák, illetve az Ordasi út csapadékvíz elvezetését valósítják meg jövő év végéig. Az  összesen mintegy 128 millió forintból, két ütemben megvalósuló beruházás nem csak a falu arculatának  szempontjából, de a műszaki tartalmat illetően is nagy előrelépés a település életében

Forrás:Bacskiskun.hu