Kezdőlap Kiemelt HÁZIAS ÍZVILÁGÚ DISZNÓSÁGOK FRISSEN A TERMELŐTŐL A PIACON

HÁZIAS ÍZVILÁGÚ DISZNÓSÁGOK FRISSEN A TERMELŐTŐL A PIACON

Sokan szeretik, ha reggelire vagy vacsorára házias ízű disznóságok kerülnek a
tányérjukra. Nem mindegy azonban, hogy miből és hogyan készültek. A kecskeméti
Budai utcai piaccsarnokban a Szentkúti Farm sertés- és mangalica finomságai minden
téren jelesre vizsgáznak. A régi idők ízvilágát idézik, minden porcikájukban finomak és
adalékmentesek. Sonka, kenőmájas, kolbász, szalámi, töpörtyű, paprikás sertésfej, szalonna, sült finomság, hurka és még sorolhatnánk, mi mindent kínál Gál Alex Tibor és édesanyja, Hürkecz Bernadett. A petőfiszállási család évek óta készíti a vevők legnagyobb megelégedésére a finomságokat. A gazdag áruválaszték kedvező áron érhető el minden héten csütörtöktől vasárnapig a piaccsarnokban, a házi tejesektől néhány standra. Semmi mesterkeltség, vagy adalékanyag, ezek a termékek színtiszta
disznóságok, közvetlen a termelőtől. Ízük a régi időket idézik meg, minden porcikájukban ízletesek. A fiatal őstermelő, Gál Alex öt évvel ezelőtt – 17 évesen, az iskola mellett – nulláról építette fel vállalkozását Petőfiszálláson. A sertések nevelésében elsősorban édesanyja van a segítségére, akárcsak a feldolgozásukban és értékesítésükben.
Jelenleg mintegy 150 házi sertést és mangalicát tartanak egészséges körülmények között. A tanyasi sertéseket maguk dolgozzák fel, és értékesítik a saját, Szentkúti Farm névjegy alatt.
A munkájukat modern technológia segíti, a telephelyen hűtőház és füstölő is helyet kapott. Így egész évben biztosított az ízletes, házias ízű termékek értékesítése. Petőfiszálláson helyben, valamint negyedik éve már Kecskeméten, a Budai utcai nagypiac csarnokában vásárolhatók meg a finomságok. A Szentkúti Farm standjuk ízlésesen kialakított, megidézik a tanyasi hangulatot. A vásárlók körében nagyon kedveltek sertésből és mangalicából készült finomságok. Nagyra értékelik, hogy egyenesen a termelőtől érkeznek a házias ízvilágú finomságok. Elégedettségüket a folyamatosan növekvő forgalom is alátámasztja.
SZENTKÚTI FARM STANDJA
Kecskemét, Budai utcai nagypiac

Tel.: 06-30/294-24-48
Nyitva: csütörtöktől vasárnapig