Kezdőlap Kecskemét KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A KECSKEMÉTI VÁROSHÁZÁN

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A KECSKEMÉTI VÁROSHÁZÁN

A fórumon részt vett többek között Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Szeberényi Gyula Tamás és dr. Salacz László országgyűlési képviselők, Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere és Lévai Jánosné önkormányzati képviselő.
– A megyejárásunk célja, hogy tájékoztassuk a civileket a pályázati lehetőségekről és megkérdezzük őket, hogy miben változtatnának a civil támogatási rendszerben, akár a pályázati, akár a digitális oldalon – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Vince. Aki arra a felvetésre, hogy várhatóan a civil szféra sínyli meg leginkább a jelenlegi válságot a következőket mondta:
– Civil szervezeteket megsegítő kormányzati csomag nem került elfogadásra. Meg van annak az oka, hogy másokat inkább segítsenek központilag. Csak példaként mondom, hogy a szociális szférát jelenleg nehezebb sorsúnak látom. Az vitathatatlan, hogy a civil szervezetek élete sem könnyű most, ám azért járjuk végig az országot, hogy elmondjuk: van lehetőség pályázatokra. Aki pedig ezeket a lehetőségeket nem használja ki, magára vessen.

Forrás:BACSKISKUN.HU