Kezdőlap Fejlesztés Komplex élhető településfejlesztés Ballószögön

Komplex élhető településfejlesztés Ballószögön

Ballószög Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ
TELEPÜLÉSEK felhívásra „Komplex élhető településfejlesztés Ballószögön” címmel (projekt
azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00022). A projekt keretében 540,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél egy aktív kulturális helyszínt biztosító faluház létrehozása, egy rekortán sportpálya építése, valamint közlekedésbiztonsági beruházások megvalósítása.

A „Komplex élhető településfejlesztés Ballószögön” című pályázat keretében az önkormányzat célja a helyi közösségi és kulturális élet minőségi javítása, valamint az aktív szabadidő eltöltéséhez megfelelő helyszínek biztosítása. Emellett az önkormányzat a település közlekedését illetően eszközöl olyan fejlesztéseket, amellyel növelik a lakosság közlekedési és közlekedésbiztonsági adottságait, mindezekkel együttesen élhetőbb környezetet biztosítva.
A fejlesztés során létrehozásra kerül egy új faluház, ahol megfelelő kapacitásokkal és minőségben biztosítható a településre jellemző színvonalas rendezvények megtartása. Az új faluház közelében kialakításra kerül egy többfunkciós rekortán sportpálya, emellett a település több pontján történik közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási intézkedés, illetve közösségi közlekedést érintő tevékenység is tervezett.
Az új faluház az előírásoknak megfelelően teljeskörűen komplex akadálymentesítésre kerül. A fenntartható közlekedésfejlesztési projektelemek kapcsán kialakításra kerülő gyalogosátkelőhelyek, valamint buszöböl és buszváró esetében minden járdakapcsolat kialakítása akadálymentes közlekedésre alkalmas lesz.
A projekt keretében tervezett közlekedésfejlesztési elemek a fenntartható közlekedési módokat támogatják. Ezek az intézkedések kifejezetten a gyalogosok és kerékpárosok
közlekedésbiztonságának védelmében történnek, valamint a közúti közösségi közlekedést igénybe vevőket hozzák kedvezőbb közlekedési helyzetbe.
A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6035 Ballószög, Gárdonyi utca, hrsz.: 67/5.
A várható befejezés: 2025. augusztus 31.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.