Kezdőlap Kiemelt NEM TUDTA MAGÁT MEGVÉDENI

NEM TUDTA MAGÁT MEGVÉDENI

Kevesebb, mint fél óra alatt elfogták a kiskunfélegyházi rendőrök azt a 22 éves férfit, aki egy félig lebénult helybélit bántalmazott, és még a telefonját is elvette.

A teraszon üldögélt egy idős férfi kiskunfélegyházi otthonában tegnap délelőtt, amikor megjelent a kapuban egy ismeretlen személy, mondván, hogy látogatóba érkezett rokonához. Az ingatlan egy négy szobás családi ház, amit többen laknak, de mivel csak ő és beteg bátyja tartózkodtak otthon, így megkérte az idegent, hogy távozzon. Az ismeretlen látogató ügyet sem vetett a kérésre, bement a nyitott kapun, egészen a ház folyosójáig. Ám a hangoskodásra már az idősebbik testvér is kilépett szobájából, aki szintén kérte az ismeretlen férfit, hogy távozzon. Ezt sérelmezte a hívatlan vendég, ezért ütlegelni kezdte az 55 éves férfit. A sértettnek egyébként a fél oldala lebénult korábban, így meg sem tudta magát védeni. Öccse próbált volna neki segíteni, de ellökte a bántalmazó. A bajbajutott a szobájába menekült, de támadója oda is követte és folytatta az ütlegelést.  

Az agresszív férfi még a sértett telefonját is zsebre vágta és azzal távozott a helyszínről. Az időset kórházba szállították, ahol kiderült, hogy súlyos sérüléseket szenvedett az eset során.

A kiskunfélegyházi rendőrök eközben a helyszíni adatgyűjtés során beszerzett információk és a támadó leírása alapján kevesebb, mint 30 percen belül kattintották a bilincset a 22 éves helybéli csuklóján.

A férfit, az őrizetbe vételét követően kihallgatták, a terhére rótt bűncselekményt elismerte. A telefont lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.

A fiatal kifosztónak a letartóztatását kezdeményezték a nyomozók.