Kezdőlap Események Óriási siker Szingapúrban és Washingtonban

Óriási siker Szingapúrban és Washingtonban

A jávai uralkodó és Snoop Dogg fia zenélni hívta a Virtuózokat
Az immár nemzetközivé vált, magyar alapítású klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok fiatal művészei a világ két pontján, több koncerten varázsolták el a közönséget; köztük a jávai uralkodó követeit, a népszerű rapper, Snoop Dogg fiát, valamint a washingtoni magyarok promines képviselőit.
A Virtuózok fiatal felfedezettjei egy emberként mondtak igent a szingapúri Water and Healthcare Alapítványnak (WAH), hogy a 20-26 órás utazást követően zenéjükkel segítsenek a kambodzsai gyerekeknek tiszta ivóvízhez jutni. Kambodzsa polgárháború, természeti katasztrófák és járványok által sújtott ország, ahol még mindig igen magas a csecsemő- és gyermekhalandóság a nem
megfelelő ellátottság miatt. Minden huszadik gyerek folyamatos betegségekkel él, és valószínűleg nem éri meg a felnőttkort sem azért, mert nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ez ellen küzd évek óta hatékonyan a Christopher Wilson brit üzletember által életre hívott WAH Alapítvány, melynek tevékenységéhez immár másodjára csatlakoztak a Virtuózok. Ezúttal Lugosi Ali (klarinét), Bácsy-Schwartz Zoltán és Daniel Matejča (hegedű), valamint Boateng Kármen Stephany (zongora) szerepelt a segélykoncerten és négy további fellépésen – hatalmas sikerrel.
“Fantasztikus érezni a zene összetartó, határokon átívelő erejét, amikor koncertjeinken a különböző helyről érkező emberek közti különbségek feloldódnak, és olyan élményt tudunk adni a hallgatóságunknak, amely hosszú ideig elkíséri őket. Rengeteg dicséretet kaptak a fiatalok, több néző hangsúlyozta, hogy ilyen világraszóló produkciót még nem hallott”- mondta Peller Mariann producer, a Virtuózok alapítója.
A Seia Lee japán operaénekesnő, valamint Lakatos Benjamin, a Virtuózok befektetőjének
támogatásával létrejött koncert meghívott vendégei a szingapúri üzleti élet befolyásos szereplői és nemzetközi vendégek voltak. Megtisztelte a koncertet jelenlétével Pach Judit nagykövet asszony, valamint a szingapúri magyar nagykövetség diplomatái. Olyan zenei nagyságok is kíváncsiak voltak a Virtuózok fellépésére, mint Prajna Murdaya indonéz üzletember, a térség egyik legbefolyásosabb
zenei producere, aki szingapúri stúdiójába hívta meg a fiatalokat, ahol rövid koncertet adtak, a producer vendégeit is elkápráztatva. Cordell Broadus amerikai producer, a közismert rapper-színész, Snoop Dogg fia pedig a koncert után meghívta a Virtuózok négy tehetségét, hogy vegyenek fel egy lemezt Los Angeles-i stúdiójában. Emellett a jávai uralkodóhoz is eljutott a Virtuózok híre, aki megüzente, hogy szívesen meghallgatná a fiatalokat. Mivel a Virtuózok missziója a komolyzene világméretű, széleskörű népszerűsítése, az ilyen fellépések sokban hozzájárulnak a cél eléréséhez. A kambodzsai tiszta ivóvízért rendezett koncert a “VirtuoSOS
Save the World”, a Virtuózok környezetvédelmi programjának része volt, amelynek köszönhetően az összegyűlt támogatásokból egy újabb általános iskola ivóvíz-szűrő berendezését fogják kiépíteni.
Nem sokkal később a világ másik pontján, Washingtonban arattak hatalmas sikert a Virtuózok zenészei. Az Amerikai Magyar Szövetség 115 éves fennállásának évfordulóját ünnepelve Lugosi Ali (klarinét), Balázs-Piri Soma (zongora), Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű), valamint Dolhai Attila színész- énekes kápráztatta el a közönséget.

“Hatalmas öröm minden koncert a Virtuózokkal, de az utóbbi időben óriási élményekkel
gazdagodtam, hiszen sok lehetőségem volt nagyon vegyes, nemzetközi közönség előtt játszani, és valóban éreztük az összetartást, összetartozást, ami ilyen háborús időkben lelki felüdülés, felemelő érzés” – tette hozzá Lugosi Ali klarinétos, a Virtuózok első abszolút győztese. Az Amerikai Magyar Szövetség az Amerikában élő magyarok nevében elismerését fejezte ki és egy kitüntetést adományozott – Pákh Imre és Aniko Gaal Scott mellett – Peller Mariannak, a Virtuózok megálmodójának, amiért sokat tesz a magyar tehetségekért, és őrzi a magyarságtudatot otthon és a világban.
A nemzetközi koncertsikerek után a Virtuózok hamarosan visszatérnek a képernyőre; öt ország új tehetségeivel és világsztárokkal jelentkezik a Virtuózok V4+ a Dunán 2022. november 18-tól péntek esténként. Közép-Európa kedvenc komolyzenei tehetségkutatója, melyet már nyolc országban ismernek és néznek, immár harmadik alkalommal valósul meg nemzetközi színtéren; ezúttal a V4 országok és Szlovénia részvételével.