Kezdőlap Zenei élet Rengeteg újdonsággal érkezik a Guns N’ Roses legendás dupla albumának újrakiadása

Rengeteg újdonsággal érkezik a Guns N’ Roses legendás dupla albumának újrakiadása

A Use Your Illusion I-II-val Axl Rose és zenekara nem kis kihívás elé állította saját magát: a Lies és az Appetite For Destruction óriási sikereket ért el, ezért hatalmas elvárásoknak kellett megfelelniük. A dupla lemez pedig minden várakozást felülmúlt. A Billboard Top 200 listájának első és második helyét is ők kaparintották meg; 500 000 példány fogyott a lemezekből a megjelenés utáni első két órában, az első héten pedig 700 000-nél is többet adtak el belőlük.

A Use Your Illusion I-ra került fel Paul McCartney Live And Let Die című dalának feldolgozása, a Don’t Cry, és a ’90-es évek talán legikonikusabb rockslágere, a November Rain. Ez utóbbi 30 hetet töltött a Billboard Top 100 listáján, és az első olyan videó volt, amit a ’90-es években adtak ki és átlépte az egymilliárdos nézettséget. Megérdemelt tehát egy újabb verziót: a most megjelent albumra újra felvették a dalt a Grammy-díjas Christopher Lennertz közreműködésével, egy ötvenfős nagyzenekarral kiegészülve. 

A Use Your Illiusion II sem marad el társától: a You Could Be Mine, a Civil War, vagy az eredetileg Bob Dylan-klasszikus, a Knockin’ On Heaven’s Door is ezen az albumon szerepel, és a Don’t Cry új változata is, az eredetitől eltérő szöveggel.

A duplalemezből kétféle super deluxe kiadás is készült, 7 CD + Blu-ray, valamint 12 LP + Blu-ray verzióban. Mindkettőre 97 dal került fel, köztük 63 kiadatlan audio és videófelvétel. A Use Your Illiusion I-II dalait újrakeverték az eredeti félincses sztereószalagok felhasználásával. Mindkét super deluxe verzió tartalmazza a lemezbemutató turné egyik állomásának élő felvételét (videós és audio verzióban is), amelyet a New York-i Ritz Theatre-ben rögzítettek, illetve a Live In Las Vegas című, 1992-es koncertjük hangfelvételét is. A Blu-ray lemezre a New York-i koncertfelvétel mellett a You Could Be Mine vadonatúj klipje is felkerült. Ez egyébként az első alkalom, hogy a nagyközönség számára is elérhetők olyan élő felvételek, amelyek a zenekar UYI-korszakában készültek. A super deluxe box setbe mindezeken felül bekerült egy százoldalas, keménykötésű könyv is, benne eddig sosem látott fotókkal és feljegyzésekkel; a rajongói klub tagsági kártyájának replikája; 10 különböző nyomat; és többek között még 7 zenekari fotó is.

A CD-s változatból készült sima deluxe verzió is. Ezekre az újrakevert album mellett felkerült 13, eddig kiadatlan élő felvétel Londonból, Párizsból, Rióból, New Yorkból és Las Vegasból, illetve egy 24-oldalas könyv is.

A Use Your Illusion I-II újrakiadása a mai naptól elérhető digitális formátumban a streaming platformokon, valamint fizikai formátumban a boltokban.

.