Kezdőlap Fejlesztés Játszótér felújítás Bácsszőlősön

Játszótér felújítás Bácsszőlősön

Bácsszőlős Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, azaz a TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Játszótér felújítás Bácsszőlősön” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00003). A projekt keretében 13,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a település élhetőbbé tétele azok számára, akik a szabadidejüket aktívan kívánják eltölteni.

A „Játszótér felújítás Bácsszőlősön” című pályázat keretében Bácsszőlős Község Önkormányzatának célja a helyi közösségi és kulturális élet minőségi javítása, valamint az aktív szabadidő eltöltéséhez megfelelő helyszínek biztosítása.
A TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívás keretében a 13,50 millió forint európai uniós támogatás segítségével az elavult játszótéri eszközök és sporteszközök cseréje történik meg, valamint zöldítés, parkosítás is tervezett.
A beruházás során az önkormányzat figyelembe veszi, hogy a klímaváltozásnak megfelelő, lehetőleg őshonos, illetve várostűrő, a mikroklimatikus adottságokhoz leginkább alkalmazkodó növények kerüljenek telepítésre.
A kialakítandó játszótér esetében vízvételi lehetőség adott, emellett árnyékos területeket a jelenleg meglevő és megőrzésre kerülő, magas lombhullató fák biztosítanak, amelyek árnyékába padok kerülnek majd elhelyezésre.
Bácsszőlős Község Önkormányzatának (https://www.bacsszolos.hu/) feladata, hogy élhetőbbé tegye a települést a lakosság számára, melynek egyik elengedhetetlen része a XXI. század elvárásainak megfelelő játszótér kialakítása. A fejlesztés eredményeként a település lakói így aktívan tudják majd eltölteni szabadidejüket.
A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6425 Bácsszőlős, Szent István utca, 130 hrsz.
A várható befejezés: 2024. március 31.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.