Kezdőlap Fejlesztés KEZDŐLÖVÉS – ÁTADTUK AZ ÚJ JÉGCSARNOKOT

KEZDŐLÖVÉS – ÁTADTUK AZ ÚJ JÉGCSARNOKOT

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Őze István klubigazgató kezdőlövésével avattuk fel az UTE legújabb létesítményét, a Szilágyi utcai jégpályát, az újpesti utánpótlás edzőközpontját.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett még a Magyar Olimpiai Bizottság részéről Fábián László főtitkár, továbbá Zsigmond Barna Pál fideszes országgyűlési képviselő és az UTE elnökségi tagja, Déri Tibor Újpest polgármestere, Trippon Norbert alpolgármester, valamint a korábbi városvezetők közül Wintermantel Zsolt és Nagy István is.
„Az elmúlt száz évben Újpest neve összeforrt a sporttal” – kezdte köszöntőjét Schmidt Ádám, majd hozzátette, „a Szilágyi utcai létesítmény átadásával egy 60×30 méteres, a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő jégpályát használhatnak a sportolók, akik így a legmodernebb körülmények között készülhetnek és versenyezhetnek”.

Az ünnepélyes átadó után a vendégek bejárták a nyolc öltözővel, korszerű konditeremmel és több emeleti irodával ellátott csarnokot, amely egy délutáni rendezvénysorozattal, a 2. Lila Partyval nyílt meg. Az eseményen részt vett a jégkorong szakosztály összes játékosa és a családtagjaik is. A fiatalok találkozhattak a jégen az UTE felnőtt játékosaival, majd ügyességi versenyeken vetélkedhettek egymással, este pedig jégdiszkóval zárult a program.

„Amikor álltunk a jégen a megnyitóünnepségen, akkor láttam rengeteg csillogó szemű fiatalt, ez pedig jó visszajelzés arra, hogy ezek az infrastruktúrális fejlesztések a következő generációnak micsoda jövőképet adnak, és milyen segítséget nyújtanak. – mondta a bejárás után Schmidt Ádám, aki hozzátette, korábban az újpesti jégkorongutánpótlás fejlődését nehezítette, hogy a gyerekek kevés jégidőhöz jutottak, erre kapott most a klub megoldást.

A sportért felelős államtitkár szavait Ancsin János, az UTE jégkorongszakosztályának vezetője is megerősítette. Korábbi legendás játékosunk arról is beszélt, hogy ilyen infrastruktúráról évtizedekkel ezelőtt álmodni sem mertek volna. 

„Ha valaki azt mondja 30 évvel ezelőtt, hogy két fedett jégpályája  lesz az Újpestnek, kiröhögtem volna. – mondta Ancsin János. Annak idején mi is szerettünk volna fedett jégpályán játszani, de ez a játékospályafutásom alatt nem adatot meg. Később annak is nagyon örültünk, amikor majdnem 20 éve megépült a Megyeri úti Jégcsarnok, de az, hogy most itt van ez a gyakorló jégcsarnok az utánpótlásnak, új távlatokat nyithat előttünk. Csak ki kell várni azt a néhány évet, amíg a fiatal játékosok, ezek a gyerekek felnőnek.”
A magyar kormány jelentős támogatásával az elmúlt hat évben a Szilágyi-Tábor utcai sporttelep az ország egyik legmodernebb ilyen jellegű létesítményévé vált. Az Újpesti Torna Egylet edzőközpontjában az új jégcsarnok mellett atlétikai pálya, futófolyosó, tornacsarnok, röplabdacsarnok, strandröplabda-pálya, multifunkciós edzőcsarnok, több labdarúgópálya és kültéri teqball-asztalok is megtalálhatók.

Fotók: Szigetváry Zsolt és Balog Tamás