Kezdőlap Kiemelt KISKUNFÉLEGYHÁZI „KRIMIT TUD”

KISKUNFÉLEGYHÁZI „KRIMIT TUD”

Hatalmas sikerrel zárult a középiskolásoknak szervezett bűnmegelőzési vetélkedő Kiskunfélegyházán.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési vetélkedőt szervezett a Móra Ferenc Művelődési Központban, ami az országszerte elhíresült „Krimit tud” nevet kapta. A versenyen helyi középiskolások indulhattak csapatokba szerveződve. A fiataloknak csupán annyi feladata volt az összecsapás előtt, hogy felkészüljenek megadott bűnmegelőzési témákból.

Az eseményt a televízióból jól ismert Beugró, szituációs színházi játékokon alapuló televíziós műsor ihlette. Ennek metodikáján, különféle improvizációs játékokon mérkőzhettek meg egymással a fiatalok. A diákok felkészülten érkeztek és a megadott témákban is jeleskedtek. Ezt a végeredmény is mutatta, mivel két szakközépiskola – Móra Ferenc Gimnázium és Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum – csapata is az első helyen végzett.

A rendezvény célja az volt, hogy szituációs játékokon keresztül hívják fel a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, mint a kábítószer, a különféle drogok, a bullying és az internet használat buktatói.

A díjazottaknak oklevelet adott át Timafalvi László r. ezredes, a Kiskunfélegyházi Kapitányság vezetője és Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónője. A rendezvényt Dr. Horváth- Rekedt Gréta r. főhadnagy és Almási Emerencia – a Móra Ferenc Művelődési Központ munkatársa – vezette és moderálta. A nap végén a versengésben megfáradt fiataloknak pizzával kedveskedtek a szervezők.