Kezdőlap Kiemelt Vadonatúj digitális zongorákat mutatott be a Casio idehaza

Vadonatúj digitális zongorákat mutatott be a Casio idehaza

Budapest, 2022. december 7. – Vadonatúj Casio digitális zongorákat mutatott be szerdán a cég hazai forgalmazója. Az újdonságok a „Harmóniában az élettel” koncepció alapján születtek meg. „Ezek az innovatív készülékek a hagyományos zongorák korszerű alternatíváját képviselik, mindemellett vizuálisan és funkcionálisan is tökéletesen illeszkednek a modern, 21. századi otthonok dizájnvilágába” – emelte ki a budapesti Hangszerplázában tartott bemutatón Tompa István, a Casio hangszerek termékmenedzsere.
A Privia PX-S7000-res letisztult és karakteres dizájnnal rendelkezik. Állványa kifejezetten könnyűnek és kecsesnek tűnik egy hagyományos konzolhoz képest. A magasfényű, polírozott felülete az okostelefonokon és tableteken használt burkolatokra emlékeztet. Átlátszó akril kottaállványa, valamint a textilanyagokat is tartalmazó borítása modernizmust és könnyedséget sugall. Az új Casio digitális zongorák zászlóshajójának tekinthető PX-S7000-res nemcsak fekete és fehér hanem mustársárga árnyalatban is elérhető. „Kétség nem fér hozzá, hogy ez a digitális zongora prémium minőséget képvisel, hiszen billentyűzete fából és gyantából készült” – hangsúlyozta Tompa István.
Újragondolt hangrendszer
A mérnökök a hangrendszerét is teljesen újra gondolták, ennek eredményeképpen négy, egymástól teljesen független, különböző pozíciókban állítható hangszóróval vértezték fel. Így ez a digitális zongora nemcsak a fal mellett állítható fel, hanem lényegében bárhol a lakásban, vagy a helyiségben.
Az új „zászlóshajó” több mint 400 kiváló minőségű hangszínnel rendelkezik. A Casio mérnökei emellett kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a készülék a lehető legélethűbben szólaltassa meg a hagyományos zongorahangokat. A Casio új digitális zongorája számtalan különféle pianínó, illetve zongora hangon kelthető életre.
Világhírű dallamok
A felhasználók mindemellett olyan „best-hit” zongorák hangjait is felidézhetik vele, amelyek az elmúlt évtizedek világhírű pop&rock slágereiben is felcsendültek. A hangzásvilágot a válaszható vonós hangszer, valamint szintetizátor hangok teszik még teljesebbé. A készülékhez továbbá egy mikrofon is csatlakoztatható, amelynek hangja a beépített hangszórókon keresztül lejátszható. A digitális zongora által
kínált számos hang és effekt beállítási lehetőség nemcsak közvetlenül, hanem okostelefonon, a Casio Music Space alkalmazáson keresztül is vezérelhető a vezeték nélküli Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően.
A PX-S7000 mellett két másik modellt is elérhetővé tesz a magyar piacon, amelyekhez külön vásárolhatók állványok és pedálegységek. A PX-S6000 zongoralakk fekete borítással, illetve faerezetű dizájn betéttel készül. A PX-S5000 pedig teljesen fekete borítással áll rendelkezésre. Mindhárom modell ugyanazzal az
innovatív hangrendszerrel és Smart Hybrid Hammer Action billentyűzettel büszkélkedhet, így a felhasználóknak nem kell kompromisszumot hozniuk a Casio által felvonultatott legújabb technológiák terén. Az új Casio digitális zongorák forgalmazása decemberben kezdődik idehaza, a hazai forgalmazó úgy számol, hogy a karácsonyi időszak miatt várhatóan nőni fog a kereslet a digitális zongorákra.
Casio
A Casio Computer Co 1957-ben alakult. A japán vállalat főleg szintetizátorairól, óráiról és számológépeiről ismert, de számos egyéb termék is megtalálható a kínálatukban. 1994-ben bejelentették a világ első LCD kijelzős fényképezőgépet. A könnyűzenei világban a szintetizátoroknak kulcsszerep jut, a modern zene ipar egyik alaphagszerének számítanak mind a mai napig