Kezdőlap Zenei élet A király – filmzene

A király – filmzene

A Magneoton gondozásában jelent meg az RTL-en futó sorozat: a Zámbó Jimmy életét feldolgozó „A király”. Mégpedig mindjárt egy két CD-s albumon – melyen az első oldalon az eredeti filmzene dalait halljuk Peter Srámek előadásában – míg a második: „Symphonic Zámbó Jimmy” az örökzöld dalokat rejti vadonatúj szimfonikus felvételeken.

Nemcsak az RTL képernyőjére, hanem egy dupla CD formájában is visszatér a kivételes tehetségű Zámbó Jimmy, akit a rajongók csak úgy emlegetnek s e kiadvány címében is visszaköszön: ’A Király – Filmzene & Symphonic’.

A dupla album első CD-jén Peter Šrámek idézi meg a legendát kísértetiesen hasonló énekhangjával, e dalok az RTL+-on futó „A Király” című látvány dús, önéletrajzi sorozatban csendülnek fel.

A forgatókönyv szinte automatikusan dalötletekkel szolgált és úgy inspirálta dalírásra a szerzőket, hogy a felvételek többségét Zámbó Jimmy akár jelen időben is énekelhetné.

„Néha filmen kell látnunk a dolgokat, hogy igazinak tűnjenek”. Peter Šrámeknek nem esett nehezére megérezni Jimmy zenei világát, hiszen köztudottan mindig is nagy rajongója és tisztelője volt. Szinte egyértelmű döntés volt a Jimmy- sorozat énekhangjának kiválasztásánál a kétszeres Zámbó Jimmy- díjas Peter, hiszen ő tudta a leghitelesebben tolmácsolni a legenda dalait, mégpedig úgy, hogy megőrizte saját előadói identitását.

Az apropóból Jimmy zenei hagyatéka pedig egy különleges második résszel is bővül az album második CD-jén, amely több okból is egyedinek mondható. Az előadó hallatlan sikerét elsősorban a lírai dalainak köszönhette, amelyekben az érzelmeit a legőszintébben, leghatásosabban tudta kifejezni. A vadonatúj kiadványon elhangzó számok éneksávjainak megszerzése komoly kutatómunkát igényelt, ráadásul az évtizedekkel ezelőtt rögzített, eredeti felvételek különböző hangstúdiókban készültek, amelyek azóta már megszűntek.

A Symphonic-on felcsendülő tizenkét dal új zenei alappal és szimfonikus hangszereléssel kiegészítve készült el. A tizenkettedik – záró felvétel – a csodálatos Miklósa Erikával közös “Time To Say Goodbye” duett, amely némi stúdió utómunka segítségével jobb minőségben szól az eredeti változathoz képest.

A rajongóknak egy bombameglepetésre hívjuk fel a figyelmét, ugyanis az album tizenegyedik ”Boldogság és bánat” című szerzeményét Jimmytől még soha egyetlen lemezén sem hallhatták korábban

  1. CD:

  1. Ki vagyok én – „A Király”

  2. Forog a film – „A Király”

  3. Milyen szép volt – „A Király”

  4. Vizsgadal – „A Király”

  5. Jöjj velem – „A Király”

  6. Zápor a homokon – „A Király”

  7. Nagyon nagy szerelmet látok – „A Király”

  8. Úgy hittem túl vagyok rajtad – „A Király”

  9. Részegen a legjózanabb – „A Király”

  10. Szeress Istenem – „A Király”

  11. Búcsúdal – „A Király”

  12. Forog a film – Panda Remix („A Király”)

  • CD:

  1. Szemeddel látsz

  2. Mit akarsz a boldogságtól

  3. Még nem veszíthetek

  4. Fogadj örökbe!

  5. Valahol bús dal szól

  6. Ha lefelé indulsz a lépcsőházba

  7. Egyszer megjavulok én

  8. Dalban mondom el

  9. Ugye nem bántad meg?

  10. Nézz le rám!

  11. Boldogság és bánat

  12. Time to say goodbye