Kezdőlap Kiemelt A KOR SZELLEMISÉGÉT IDÉZTE A VERSVÁNDOR

A KOR SZELLEMISÉGÉT IDÉZTE A VERSVÁNDOR

Egyedi színpadi játék házigazdája és szervezője volt a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum vasárnap délután, a Magyar Kultúra Napja 2023. kiskőrösi programsorozatának harmadik állomásaként.

„Szabadságharc” címmel Arany János és Petőfi Sándor barátságának két esztendejét jelenítette meg, mint Petőfi, Tóth Péter Lóránt, Radnóti- és Pro Cultura Hungarica-díjas versmondó, és mint Arany (és mindenki más), Kálló Béla, Jászai Mari-díjas színművész. A megjelenteket és az előadókat Dr. Filus Erika, a múzeum igazgatója köszöntötte. A művészek a szabadságharc eseményeit, történelmi hőseit, a helyszíneket a két ismert lírikus kapcsolatán keresztül, szemükkel figyelve, a kor szellemiségét megidézve, költészetükön és életükön átszűrve követték és jelenítették meg.

Ma, azaz – hétfőn- este a kultúra-napi programsorozat fináléjaként 18 órai kezdettel a Kiskőrösi Szó-La-M AMI nagytermében magyar szerzők műveiből csendül fel majd zenei összeállítás, melyre ezúton is mindenkit szeretettel invitálnak a szervezők!
További fotók: Kiskőrös Város FB oldalán 

Forrás:Bacskiskun.hu