Kezdőlap Kiemelt Hírek, útvonaltervező, helyitermék-kereső: megújul a megye honlapja

Hírek, útvonaltervező, helyitermék-kereső: megújul a megye honlapja

2023. február 1-jétől még inkább érdemes lesz a megyei önkor­mányzat honlapjára kattintani. A bacskiskun.hu portál igazi infor­mációs-szolgáltató oldallá fejlődik, ahol a megyét érintő hírektől a turisztikai ajánlón keresztül a ter­melők számára szükséges címke­tervező alkalmazásig sok minden elérhető lesz.

„A jelenlegi megyei honlap öt éve készült el az akkori követelmé­nyeknek megfelelően. Azóta az ön­kormányzat tevékenysége, online jelenléte, az olvasók igényei és a fejlesztői lehetőségek is jelentősen kibővültek, ami szükségessé tette egy új portál létrehozását” – mond­ta el Sipos Sándor szakmai vezető. Az új oldalba integrálják majd a megyei önkormányzat különböző tematikus honlapjainak tartalmát is. Ezek közé tartoznak például a turisztikai oldalak vagy a megyei értéktár.

Természetesen információt kaphatunk a megyei önkormány­zat, annak szervezetei, valamint a közgyűlés tevékenységéről, ám a portál egyfajta szolgáltatói felü­letként is működik majd. „Megyei médiumokkal együttműködve vi­deós formátumban elérhetők lesz­nek az oldalon a legfrissebb, a la­kosságot, önkormányzatokat érintő hírek, tudósítások. Kiemelt figyel­met fordítunk a helyben boldogu­lást elősegítő megyei fejlesztések széles körű bemutatására, egyben lehetőséget biztosítunk az új pro­jektötletek megfogalmazására, fo­gadjuk a stratégiákhoz és szakmai anyagokhoz érkezett véleményeket” – sorolta Sipos Sándor.

Ezenkívül egy kereshető, tema­tikus adatbázisban összegyűjtik a megye turisztikai attrakcióit, szál­láslehetőségeit, éttermeit, fürdőit, és egy útvonaltervezővel segítik a felhasználókat a navigálásban is. „A helyi termékek népszerűsítése szintén a kiemelt célok között sze­repel: a tallózható kínálat mellett a termelők számára elérhető lesz egy termékmarketinget segítő címketer­vező alkalmazás is” – hangsúlyozta Sipos Sándor.

A szakmai vezető hozzátette: a tartalom frissítésében számítanak a települési önkormányzatok és a megyei szervezetek együttműkö­désére is. Az új portál 2023. febru­ár 1-jével indul. S. I.