Kezdőlap Kiemelt JOGOSÍTVÁNY NÉLKÜL VEZETETT, RÁADÁSUL ITTASAN 

JOGOSÍTVÁNY NÉLKÜL VEZETETT, RÁADÁSUL ITTASAN 

A kiskunhalasi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 38 éves férfit, aki részegen és vezetői engedély nélkül kocsikázott a városban.

Egy személygépkocsit állítottak meg a rendőrök 2023. január 24-én 9 óra 31 perckor Kiskunhalas belterületén. Az intézkedés során kiderült, hogy a 38 éves sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Emellett felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott a férfi. Vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely valóban pozitív értéket mutatott.

Az ittasan és engedély nélkül vezető sofőrt előállították a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.  A rendőrök az eljárást befejezve bíróság elé állítást javasolnak.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!