Kezdőlap Gasztro MÁKOS NUDLI

MÁKOS NUDLI

Az év utolsó és első napján a hagyományokhoz híven mákos ételeket is szoktak fogyasztani. Mi most egy egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb mákos finomságot mutatunk be önöknek.

Hozzávalók:
90 dkg burgonya
30 dkg finomliszt
1 egész tojás
5 dkg margarin
só ízlés szerint
15 dkg darált mák
8 dkg porcukor

Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük krumplinyomóval, hagyjuk kicsit hűlni. Amikor kézmeleg, beletesszük a margarint, jól átgyúrjuk vele, hogy elolvadjon, majd a liszttel, pici sóval és a tojással közepes kemény tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 1 cm vékonyra kinyújtjuk és 1 cm csíkokra felvágjuk, majd 2-3 cm kis darabokra vágjuk és lisztezett kézzel egyenként megsodorjuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Amikor feljön a nudli a víz tetejére, még 1 percig főzzük és kiszedjük egy nagy tálba. (Ezt az adagot kb. 3 részben lehet kifőzni.) Megszórjuk jó sok cukrozott mákkal. Melegen és hidegen is tálalható.

Forrás:Bacskiskun.hu