Kezdőlap Zenei élet Mandoki Soulmates: Találkozások – 25 év

Mandoki Soulmates: Találkozások – 25 év

25 évvel ezelőtt jelent meg először magyar nyelven Mandoki Soulmates „Találkozások” című albuma legendás magyar énekesekkel: Zorán, Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Cserháti Zsuzsa és természetesen az angol-amerikai „lelki társak” részvételével. E jubileumi alkalommal vadonatúj borítóval került újra kiadásra a Magneoton gondozásában a ma már legendás státuszba lépett lemez.

Mándoki László 1975-ben, a Simpson család későbbi Hollywoodi alkotójával: Csupó Gáborral és Bencker Szücs Lászlóval egy alagúton keresztül menekültek el a kommunista diktatúra elől miután se lehetőséget se útlevelet nem kaptak.

A külföldön megélt kezdeti kihívások és megmérettetések után Leslie komoly nemzetközi karriert futott be, művészileg és a társadalmi életben is egyaránt. Produceri tevékenysége mellett mindenki emlékezhet rá a Dschingis Khan nagysikerű formációiból is.

A Starnberg-i tó partján fekvő stúdióját 40 éve alapította, ahol azóta is zenei legendákkal dolgozik, mint például Phil Collins, Lionel Richie és Jennifer Rush, hogy csak pár nevet említsünk

Leslie ebben a rangos stúdióban alkotta meg az FC Bayern München himnuszait, és már több mint húsz éve folyamatosan az Audi, a VW és a Porsche zenéit, aktuálisan az elektromos mobilitás hangzási esztétikáját.

Itt zenésítette meg a bibliát, amely 24 CD formájában jelent meg a leghíresebb német színészekkel – de itt születtek Disney- filmek és sok német és amerikai tv- és játékfilmzenéje, sőt, annak idején Angela Merkel kampányzenéje is.

Mindig és mindenhol a szabadelvű, de állást foglaló, hídépítő művészként ismerik. Töretlenül büszke a magyarságára, szülőhazája iránti szeretete és tisztelete, a művészet és a közönség iránti alázata, valamint a szabadon alkotás vágya egész életében kíséri.

A világhírű Mandoki Soulmates idén ünnepli 30. évét, alapítója Leslie Mandoki Budapesten született – de jelenleg Németországban és Kaliforniában él.

Az album dalai:

1. Ha a zene útján jársz (L.Mandoki & L.Bencker) (Bobby Kimball, Charlie, Demjén Ferenc, Jack Bruce, Joshua Kadison, Leslie Mándoki, Somló Tamás, Zorán) 4:26
2. Ártatlan évek (L.Mandoki & L.Bencker) (Charlie, Cserháti Zsuzsa, László Bencker, Leslie Mándoki, Somló Tamás) 3:50
3. Ahol születtem (L.Mandoki & L.Bencker) (Leslie Mándoki) 3:30
4. Játssz tovább! (L.Mandoki & L.Bencker) (Charlie, Demjén Ferenc, Leslie Mándoki, Somló Tamás, Zorán) 5:00
5. Mélyre áss, vagy magasra szálj! (L.Mandoki & L.Bencker) (Chaka Khan, Charlie) 6:58
6. Ugye lesz erőm? (N.Kershaw) (Zorán) 4:06
7. Szivárvány angyal (L.Mandoki & L.Bencker) (Demjén Ferenc) 3:55
8. Azt hiszem (L.Mandoki & L.Bencker) (Demjén Ferenc, Somló Tamás) 4:30
9. Kölcsön szerelem (L.Mandoki & L.Bencker) (Charlie) 4:47
10. Túl sokáig vártam (L.Mandoki & L.Bencker) (Cserháti Zsuzsa) 4:12
11. Minden nap (L.Mandoki & L.Bencker) (Somló Tamás) 3:33
12. Csak álmod legyen még! (L.Mandoki & L.Bencker) (Bobby Kimball, Charlie , Cserháti Zsuzsa, David Clayton-Thomas, Demjén Ferenc, Ian Anderson, Jack Bruce, Leslie Mándoki, Somló Tamás, Zorán) 3:41