Kezdőlap Zenei élet Neil Young with Crazy Horse: World Record

Neil Young with Crazy Horse: World Record

Vadonatúj stúdióalbummal jelentkezett a Warner hanglemezkiadónál kanadai-amerikai zenészfenomén. Neil Young saját zenekarával: a Crazy Horse-szal karöltve tizenötödik – egyébként pedig negyvenkettedik stúdió-lemezét készítette el.

A ’World Record’ című kiadványra felkerült friss szerzeményeket a napfényes Malibuban rögzítették élőben, analóg kazettára a hallgatói élmény fokozása érdekében. A produceri munkáért pedig Neil Young mellett Rick Rubin (Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, U2) felelt.

Műfajok tekintetében elcsíphetünk benne folkos hangzást („This Old Planet (Changing Days)”, „Love Earth”), pörgős rockot („Break The Chain”, „The World (Is In Trouble Now)”) és a Crazy Horse-ra jellemző klasszikus gitár-odüsszeát is („Chevrolet”).

A tíz dalból álló gyűjtemény egy mérsékelten optimista elmélkedés a bolygónk múltjáról, jelenéről és jövőjéről, valamint arról, hogy mit jelent itt élni.

A 2022. november 12-én már hetvenhetedik életévét is betöltő énekes-dalszerző olyan bölcsességet fogalmaz meg és olyan megrendítő megfigyeléseket tesz, amelyeket az ember csak egy eseménydús élet során tapasztalhat meg. Hálásan emlékszik vissza a Föld ajándékaira és reménykedve tekint a bizonytalan jövő felé.