Kezdőlap Kiemelt SZOLGÁLATBAN ÉS SZOLGÁLATON KÍVÜL IS SZOLGÁL

SZOLGÁLATBAN ÉS SZOLGÁLATON KÍVÜL IS SZOLGÁL

A ballószögi körzeti megbízott fülelte le azt az 52 éves helybélit, aki a gyanú szerint sorozatban lopta a kerékpárokat a településről. Szolgálata után pedig intézkedett, hogy a tolvaj kezére mihamarabb bilincs kerüljön.  

Kerékpárlopásról értesítette a ballószögi körzetti megbízottat egy helybéli 2022 decemberében. A kétkerekűt az egyik gyógyszertár elől lovasította meg a tolvaj, mivel az nem volt lezárva. Az egyenruhás – az elkövető mielőbbi beazonosítása érdekében – még akkor megnézte a környék térfigyelő kameráinak felvételét, azonban nem látszódott rajta a jogsértés és az adatgyűjtés sem vezetett eredményre.

Pár nappal ezelőtt újabb lezáratlan bicikli tűnt el Ballószögön. A kamerákon ugyan most sem fedezték fel az elkövetőt, de a körzeti megbízott nem hagyta annyiban a dolgot: egy képet osztott meg az eltűnt holmiról a település közösségi oldalán és a polgárőröknek is a segítségét kérte. Ez gyorsan eredményre vezetett, ugyanis jelentkezett egy tanú, aki olyan információkkal bírt, ami elvezette a rendőrt a tolvajhoz.

A körzeti megbízott ugyan ekkor már szolgálaton kívül volt, de beszámolt a történtekről kollégáinak, akik kivonultak a feltételezett tolvaj otthonához. A nyomozók több lopott kerékpárt találtak a címen, amelyeket lefoglaltak és egy részét már vissza is adták a tulajdonosoknak. Az egyenruhások úgy vélik, hogy a helybéli férfi a felelős négy kerékpár eltűnéséért. Az 52 éves tolvajt gyanúsítottként hallgatták ki a lopások miatt, majd őrizetbe vették. A kecskeméti rendőrök kezdeményezik a letartóztatását és vizsgálják, hogy követett-e el más vagyon elleni bűncselekményeket is.

Kérjük, fogadja meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsát: sose hagyja magára kerékpárját lezáratlanul, még rövid időre se, ugyanis az elkövetőknek egy pillanat is elég ahhoz, hogy az alkalmat kihasználva elvegyék az értékét!