Kezdőlap Kiemelt TELT HÁZZAL MUTATTÁK BE A HELYSÉG KALAPÁCSÁT KISKŐRÖSÖN

TELT HÁZZAL MUTATTÁK BE A HELYSÉG KALAPÁCSÁT KISKŐRÖSÖN

Péntek délután vette kezdetét a kiskőrösi Petőfi Szilveszter programsorozat. A nap fénypontja a Szilveszter Társulat teltházas ünnepi előadása volt a kiskőrösi művelődési központban. A társulat A helység kalapácsa c. komikus eposzt tűzte műsorra, amelyet, igaz, más formában, de már tíz évvel ezelőtt is nagy sikerrel játszottak.

A produkcióban a Szivárvány Néptánc Együttes és a Kóbor Zengő Együttes is közreműködött. A rendhagyó nyitójelenet után, amelyben a Petőfit megszemélyesítő Bánföldi Szilárd színművész is szerepet kapott, egy fergeteges, zenés-táncos, humorral gazdagon tűzdelt előadást szórakozhattak végig a nézők. A szünetben a nézők a Szentpéteri Borház borait kóstolhatták meg, miközben az elmúlt évek előadásainak képeiből készült tárlatot is megtekinthették. A történet szerint Szemérmetes Erzsók (Supka Éva)  körül legyeskedik Fejenagy, a kovács, azaz: a helység kalapácsa (Répási Imre), valamint a kántor, a gyámoltalan lelkületű, lágyszívű egyházfi (Szeg János), akik még egy kocsmai verekedést is kirobbantottak a hölgy kegyeiért viaskodva. A darabban megjelenik Rózsa Sándor (Szappanos Tamás) is betyárjaival (Takáts Géza és Kiss Gábor). További szereplők: pap: Györk Ernő, Bagarja: Suba Sándor, Harangláb: Bobek Tamás, Csepű Palkó: Kiss Bence, amazon természetű Márta: Hunyadi Edit, bíró: Polgár Tamás, kisbíró: Bácsi Csaba, szomszédasszony: Bácsiné Raffay Melinda, Piros: Sinkó Natália, lányok: Kovács Márta, Loványi Csilla.

A másfél órás darabot követően Domonyi László polgármester a  színpadon mondott köszönetet a szereplőknek, s külön kiemelte Supka Éva rendező áldozatos munkáját. Aki lemaradt volna az előadásról, még pótolhatja, ugyanis január 7-én szombaton este 18 órakor ismét műsoron lesz: jegyeket a kiskőrösi Tourinform irodában lehet vásárolni a pótalkalomra.