Kezdőlap Fejlesztés TOP-3.2.1-16-BK1 – ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE –PROJEKTZÁRÁS 2022.12.31

TOP-3.2.1-16-BK1 – ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE –PROJEKTZÁRÁS 2022.12.31

„Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, azaz a TOP-3.2.1-16 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Császártöltés Polgármesteri Hivatal energetikai felújítása” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-16-BK1-2021-00096). A projekt keretében 120,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítése.

A „Császártöltés Polgármesteri Hivatal energetikai felújítása” című pályázat keretében Császártöltés Község Önkormányzatának (https://www.csaszartoltes.hu/) célja a Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése falszigeteléssel, nyílászárók cseréjével, fűtéskorszerűsítéssel, napelemes rendszer kiépítésével.
A TOP-3.2.1-16 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE című projekt
eredményeként 120 millió forint európai uniós támogatás segítségével korszerűsödött az épület külső határoló szerkezete 16 cm vastag falszigeteléssel, a hozzá tartozó verébdeszkával, csatorna felújítással, 25 cm vastag födémszigetelés járópallóval és a födémen jelenleg található légkondicionáló kültéri egységek szintre emelésével.
A beruházás során megtörtént az ablakok és ajtók cseréje méretben nem változó modern borovi fenyő nyílászárókra külső belső párkányok, kávák kialakításával belső kőműves és asztalos javításokkal, belső festéssel.
Fűtéskorszerűsítés: az épület hőszükséglet és hőterhelés számítása az energetikai tanúsításban szereplő határolószerkezetek alapján készült. A hőigény fedezéséről a közlekedőben elhelyezett 30 kW teljesítményű kondenzációs fali gázkazán gondoskodik. Az épülettechnikai rendszerre vonatkozó előírások alapján
a szellőzést két darab hővisszanyerős rendszerű forgódobos légkezelő berendezés biztosítja.
Napelem rendszer is került kialakításra: 12 KW napelemes kiserőmű tetőre szerelve, villanyszerelés átalakításával, tető szükség szerinti megerősítésével (szarufa, léc és héjazat). A fejlesztés része volt még a projektarányos akadálymentesítés is.
A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6239 Császártöltés, Keceli u. 107.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.