Kezdőlap Kiemelt LEZÁRTÁK: LOPÁSOK ÉS KIFOSZTÁS KISKUNMAJSÁN 

LEZÁRTÁK: LOPÁSOK ÉS KIFOSZTÁS KISKUNMAJSÁN 

Vádemelést javasolnak a rendőrök egy 42 éves férfivel és egy 48 éves nővel szemben, akik tavaly nyáron több bűncselekményt is elkövettek.

Még tavaly júliusban érkezett bejelentés bolti lopásról a rendőrségre. Egy kiskunmajsai áruház biztonsági őre tetten ért egy férfit és egy nőt, amint szeszes italt próbáltak lopni. A kamerafelvételek alapján kiderült, hogy nem először jártak az üzletben, ugyanis az ezt megelőző napon is elvittek már egy üveg alkoholt. A kiérkező rendőrök intézkedtek a tolvajokkal, a tettenéréssel pedig megtérült a kár.

Két nappal később egy buszpályaudvaron csapott le a tolvajduó. Akkor egy 73 éves, mozgáskorlátozott asszonyt szemeltek ki, aki egy padon várakozott. Először odaültek mellé, beszélgetni kezdtek vele, majd rövid csevejt követően távoztak, csakhogy az asszony táskájával együtt. A nyomozók – a környék kamerának segítségével – pillanatok alatt beazonosították és elfogták a kifosztókat. Kihallgatták őket, valamint megtalálták náluk az asszony értékeit is, amiket lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosának.

A nyomozás során kiderült, hogy nem először használták ki idős ember jóhiszeműségét: egy nyitva felejtett lakásba is bementek, ahol a 82 éves házigazda – ahelyett, hogy elzavarta volna a hívatlan vendégeket – étellel és itallal kínálta őket. A duó, miközben a hasát tömte, arra is szakított időt, hogy zsebre vágja az idős gyógyszereit, végül pedig jóllakottan távoztak. Később újabb bolti lopáson érték őket tetten. A 42 éves férfit és 48 éves női társát kihallgatták a lopások és a kifosztás miatt. Ügyükben a vizsgálatot befejezték a rendőrök, és vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az illetékes ügyészségnek.