Kezdőlap Régió ŐRIZETBEN AZ „ÖNKÉNTES KERTÉSZ” 

ŐRIZETBEN AZ „ÖNKÉNTES KERTÉSZ” 

Egy 27 éves kiskunhalasi férfival szemben nyomoznak a rendőrök, akinek a gyanú szerint 18 vagyon elleni bűncselekmény van a számláján.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vettek 2023. január 31-én egy 27 éves helybéli férfit, mivel úgy sejtik, hogy számtalan vagyon elleni bűncselekményt követett el tavaly januártól kezdődően.

A gyanú szerint a tolvaj rovására mostanra 18 vagyon elleni bűncselekmény írható: családi és lakatlan házakba, telephelyre, valamint egy boltba surrant be. A legtöbbször azonban csak az udvarig jutott, ahol tujákat, virágokat és kerti díszeket nézett ki magának. Ha kellett, ki is ásta a növényeket. A zsákmányai között kerékpárok is szerepeltek, legutóbb pedig egy kamrát fosztott ki.

A férfit már jól ismerik a nyomozók, többször elfogták és kihallgatták a lopások miatt, azonban mindig folytatta a bűnözést, így most kezdeményezik a letartoztatását.

A tolvajt több esetben 23 éves társa segítette, ő jelenleg szabadlábon védekezik. A rendőrök vizsgálják, hogy a két gyanúsított elkövetetett-e más bűncselekményt is.