Kezdőlap Zenei élet Visszatért a kortárs country királynője – itt van Shania Twain új albuma

Visszatért a kortárs country királynője – itt van Shania Twain új albuma

A Queen Of Me-re tizenkét új dal került fel, köztük a már korábbról ismert Waking Up Dreaming, Last Day Of Summer és Giddy Up! Magabiztos, fülbemászó, izgalmas anyag az elejétől a végéig – pontosan olyan, mint azok a slágerek, amelyek Shania Twain eddigi pályafutását végigkísérték.

Az albumot a ’70-es és ’80-as évekre jellemző funk és rock inspirálta: a hozzá fiatal korától kezdve közel álló stíluselemeket olyan megoldásokkal vegyítette, hogy a végeredmény 2023-ban is megállja a helyét a kortárs könnyűzenei színtéren.

Szerepel rajta barátsághimnusz (BEST Friend), és olyan dalok is, amelyekben Twain igazán megcsillogtathatja legendás hangját (Giddy Up!, Queen of Me). A szenvedélyes finálé, a The Hardest Stone producere pedig a Twenty One Pilots frontembere, Tyler Joseph volt.

Ez egyébként a kanadai énekesnő első albuma, amelyre rákerült a szókimondó szöveget jelző matrica: saját bevallása szerint több dalt írt már, amelyben eredetileg volt káromkodás, utólag viszont ezeket mindig lecserélte más kifejezésekre. Rajongói körében persze nem aratott osztatlan sikert ez a tény – megnyugtatásukra szolgálhat viszont, hogy mindössze egyetlen dal mellé került az explicit tartalmat jelző „E” betű, az Adam Messingerrel közös Bad Liar mellé.

Shania Twain hamarosan újra turnézni indul. Az énekesnő 2010-ben létrehozott egy alapítványt SKC (Shania Kids Can) néven, amelynek célja, hogy hátrányos helyzetű gyermekeknek nyújtson segítséget egyéni konzultációk, továbbtanulási tanácsadás és csoportos foglalkozások keretein belül. Az alapítvány programjaiban részt vevő iskolákban kialakítanak egy klubházat, amely biztonságos környezetként szolgál a fiatalok számára. Itt szociális és pszichológiai támogatást kaphatnak, illetve részt vehetnek tehetséggondozó és mentori programokban is, hogy a későbbiekben egyenlő esélyekkel indulhassanak a felnőtt élet felé vezető úton. Minden, a turné során értékesített jegy után 1 dollárt a SKC kap majd.

A Queen of Me a mai naptól elérhető a streaming platformokon és fizikai formátumban a boltokban.